2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

AKP ve CHP'nin tarih yanlışı

Zafer Bayramı’nın 82. yıl kutlamaları çerçevesinde bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti il Başkanlığı, mesajında 80. yıl diye bahsederken, CHP Merkez İlçe Başkanlığı ise 83. yıl dönümü diye bahsediyor.


30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile yayımlanması için gazete ve televizyonlara gönderilen ve AKP İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, Gençlik Kolları Başkanlığı ve Kadın Kolları Başkanlığı imzası bulunan mesajda, "Bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 80. yıl dönümünü kutluyor, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyoruz" şeklinde açıklama yapıldı.

CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Canol imzası ile gönderilen faksta ise, "30 Ağustos Zafer Bayramının 83. yıldönümünde, 83 yıl önceki azim ve heyecanı anlamak ve yaşamak için o günlere şöyle bir bakmak gereklidir. Bu memleketin kuruluşunu, Türk Ordusu’nun düzenli orduya geçerek savunmasını başta Mustafa Kemal olmak üzere emeği geçen kahramanları tanımak gerekir" ifadesi kullanıldı.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2004 Pazartesi 22:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?