7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Ata'nın Suşehri'ne gelişinin 91. yılı

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SUŞEHRİ'NDE GELİŞİNİN 91. YIL DÖNÜMÜ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Suşehri ilçesine gelişinin 91. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Suşehri Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenklerin konmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel yaptı. 1 Eylül gününün Suşehri'nin tarihi bir günü olduğunu kaydeden Sel, "Büyük Önder Atatürk 91 yıl önce 1 Eylül akşamı Suşehrililerle beraberdi. Suşehri'nin misafiriydi. Hepimizin bu mutlu gününü yürekten kutluyorum. Atatürk'ün ziyaretleri, Suşehri'nin tarihinde bir şeref sayfası olarak yer alır. O'nun 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasıyla başlayan Sivas, Erzurum seyahatlerinde Suşehri önemli bir duraktır. Suşehri bu bakımdan şanslı bir ilçe, pek az ilçeye nasip olacak bir özelliğe sahiptir. Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk'ü misafir etmiş, misafir etmekle kalmamış, kendisini yürekten desteklemiş, Suşehri Belediye'sinde esnaf temsilcileri ile yaptığı toplantıda memleketin içine düştüğü vahim durumu anlatmış, bu durumdan ancak milletin kararlılığı ile kurtulmanın mümkün olacağını, gerekirse savaşa hazır olunması gerektiğini belirtmiştir. Suşehri, Erzurum Kongresinde temsil edilmiştir. İşte biz bu nedenle 'Atatürk Şehri Suşehri' dedik. Bu ifademizde isabet vardır. Bu ifade de saydığım tarihi gerçekler saklıdır. Bu hatıralar, Suşehrililer için onur duyulacak bir mirastır. Atalarımız, dedelerimiz, o büyük insanı, bağırlarına basmışlar onun ilk gönüllü askerleri olmuşlardır" dedi

Atatürk'ün de Suşehri'ni, kendisine kucak açan Suşehrilileri çok sevdiğini söyleyen Başkan Sel, "Büyük Önder Atatürk o tarihlerde Suşehri'nin istikbalini sezmiş gelecekte bölgenin merkezi olacağını daha o yıllarda ifade etmiştir. Bugün Suşehri Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi bölgenin merkezi olmuştur. Suşehri'nin, Suşehri insanının 91 yıl önce büyük bir vatanperverlik ve önseziyle Mustafa Kemal'i desteklemesi bizim için en büyük gurur vesilesidir. Suşehri için şeref dolu bir hatıradır. Bu görevi ifa eden şimdi ebediyete intikal etmiş hemşerilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" şeklinde konuştu.

Daha sonra Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, başkanlık makamında tebrikleri kabul etti.

Törene; İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlker Şimşek, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte bazı il genel ve belediye meclis üyeleri hazır bulundular.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SUŞEHRİ'NDE GELİŞİNİN 91. YIL DÖNÜMÜ
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SUŞEHRİ'NDE GELİŞİNİN 91. YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 17:13:05
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 18:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?