2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Bakan Şener'den Sivaslı Gazi'ye destek

Sivas ziyaretinin ikinci gününde açılış ve temel atma törenlerine katılan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, mahkeme tarafından, devletten aldığı tazminatı geri ödeme kararı verilen Gazi Uzman Çavuş Kazım Daşbaş'a, "Senden kimse para alamaz" diyerek destek oldu.
Devlet Bakanı Şener, ilk olarak havaalanı yakınlarındaki Karahan Çiftliği'ne gelerek, İl Özel İdaresi'nin desteklediği meyve bahçesine meyve fidanı dikti. Ardından Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Başbakan Yardımcısı Şener, Cana Plastik Malzeme ve Yemeklik Yağ Fabrikaları'nın temelini attı. Bakan Şener, son olarak şehir merkezindeki Mavi Çarşı'nın açılışını yaptı.
Mavi Çarşı açılışı sonrasında esnafı ziyaret eden Abdüllatif Şener'in yanına gelen Gazi Uzman Çavuş Daşbaş, Şener'den yardım istedi. İki ayağını kaybetmesinden sonra devletin kendisine verdiği tazminatın faiziyle birlikte geri istendiğini belirten Kazım Daşbaş, İçişleri Bakanı'nın, kendisinden alınacak olan paradan vazgeçildiğini açıkladığını, ancak hiçbir resmi yazının kendisine gelmediğini ve Hazine'nin davayı temyize götürdüğünü söyledi.
Başbakan Yardımcısı Şener ise kendisinden kimsenin para alamayacağını söyleyerek, "Bu konunun hukuki prosedürünü inceleyeceğiz" dedi.
Bu arada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kazım Daşbaş, "İçişleri Bakanı'nın açıklamasından sonra benden para alınmayacağına dair resmi bir yazı gelmedi. Ben de bu durumu Başbakan Yardımcımız Abdüllatif Şener'e ilettim. Kendisi konuyu araştıracağı sözünü verdi" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener açılışlardan sonra Sivas'tan ayrıldı.
SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 00:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?