3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

BBP'nin Sivas adayı Nevzat Yanmaz


BBP Birlik Şöleni ile Belediye Başkan Adayını açıkladı. Genel Başkanı  Muhsin Yazıcıoğlu, ''Dış politikayı Amerika'ya, iç politikayı Avrupa Birliği'ne, ekonomiyi ise IMF'ye havale eden hükümet, Türkiye'yi hızla 1919 yılına sürüklüyor'' dedi. 4 Eylül Spor Salonunda İl Teşkilatı'nca düzenlenen ''Birlik Şöleni''ne katılan Yazıcıoğlu, yaptığı konuşmada, Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Yanmaz'ın, Sivas Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Konuşmasında hükümeti eleştiren Yazıcıoğlu, Türkiye'nin büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Yazıcıoğlu, şunları söyledi: ''Dış politikayı Amerika'ya, iç politikayı Avrupa Birliği'ne, ekonomiyi ise IMF'ye havale eden hükümet, Türkiye'yi hızla 1919 yılına sürüklüyor. Türkiye'yi, milli ruhu canlandıracak yeni bir Sivas Kongresi bekliyor. Türkiye, tıpkı 85 yıl önce milli sınırlar içinde olduğu gibi, (vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz) diye haykıracak tok bir sesi bekliyor. Türkiye, tıpkı 85 yıl önceki gibi her türlü yabancı işgale karşı kendisini savunacak ve muktedir bir iktidarı bekliyor.''
Kıbrıs sorununa da değinen Yazıcıoğlu, Kıbrıs'ın küresel güçlere kurban edilmek üzere olduğunu iddia etti.
Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı Nevzat Yanmaz ise hiçbir problemin çözümsüz olmadığını dile getirdi. Yanmaz, çözüm bulmaya azimli ve kararlı olduktan sonra hiçbir sorunun çözümsüz kalmayacağını belirterek, "hastalığı iyi teşhis edelim, kangren olmamışsa tedavi ederiz. Varsa kangren olan uzuvlar onları da keser atarız. O da bir tedavi şeklidir. Önemli olan Sivas'ı kurtarmaktır. Yıllardır Sivas yöneticileri tarafından sahiplenilmemiş, eş dost akraba ve yandaş kayırmacılığına kurban edilmiştir. Biz demesi gereken yöneticiler, hep ben demiş, ilimizin geleceği için kaygılanmak yerine, kendilerinin ve yakınlarının geleceği için kaygılanmış, bu kaygılar, hep yanlış yapmalarına vesile olmuştur. İşte gün bugün, biz deme zamanı da bu zamandır" dedi.
Gecede daha sonra yapılan konuşmaların ardından sanatçılar Esat Kabaklı ve Müşerref Akay sahne aldı. Kabaklı ve Akay söyledikleri bir birinden güzel türkülerle partilileri coşturdu.
Mukaddes AYYILDIZ
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 23:03:27
Güncelleme :24 Şubat 2004 Salı 00:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali çınar IP: 88.240.18.xxx Tarih : 16.12.2008 20:45:05

Ben istanbulda oturan bir sivaslı olarak sivastan sizin belediye başkanı adayı olduğunuzu öğrendim ve çok mutlu oldum inşallah bu kezde bizim sivasta sivaslıyım diye yaşayanlar aynı hataları yapmazlar ben bir sevdalı olarak hiç dönmedim hiçte dönmiycem bu bayrak eğer gökyüzüne çekilecekse oda selçuklulara başkentlik yapmış anadonun göz bebeği yiğitler diyarı alperenler yuvası sivastan başlayacağına inancım sonsusdur onun için ben tüm sivaslıları şuurlu bir şekilde milliyetciliye davet ediyorum ANADOLU ALPERENİ HAFİK PUSAT KÖYÜ