2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Belediyeler Birliği kuruldu

YILDIZ HAVZA BELEDİYERLER BİRLİĞİ KURULDU

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 'Yıldız Havza Belediyeler Birliği' yapılan basın açıklaması ile resmen ilan edildi.

Yıldızeli Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan basın açıklaması ile birlik hakkında bilgi verildi. Yapılan basın açıklamasına Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş, Kalın Belediye Başkanı Halil Şener, Yavu Belediye Başkanı Kenan Batur ve Güneykaya Belediye Başkanı Mehmet Akpınar katıldı.

Kurulan birlik hakkında, Birlik Başkanı Halil Şener bilgiler vererek bütün yerel zenginlikleri bir çatı altında toplayarak Yıldızeli'ne kazandırmak istediklerini söyledi. Şener, "30 Aralık tarihinde birlik, başkanı ve üyeleri seçilerek kurulmuştur. Yıldızeli, Kavak, Güneykaya, Yavu, Kalın Belediye Başkanları olarak yerelde işbirliği yaparak bölgenin kalkınması için gerekli olan altyapının oluşturulmasını amaçlamaktayız. Belediyelerin atıl yatırım yapmasının önüne geçilerek kıt olan kaynakların daha verimli kullanılması bir ivme kazandıracaktır. Bilindiği üzere illerin kendi aralarında koordine olduğu hatta havza bazlı planların yapıldığı bir dönemde belediyelerimizin yerel işbirliği ve koordinasyondan uzak kalmamaları düşünülemez. Belediyeler birliğimizin Yıldız Havzası olarak belirlenmesinin temel nedeni, Yıldız Dağı'ndan Sıcak Çermiğe, Şeyhhalil'den Yavu, Kümbet ve Kızılırmak coğrafyasında tüm yerel zenginliklerimizi ve dinamiklerimizi bir çatı altında toplayarak ilçemize kazandırmak istiyoruz. Yıldızeli, bölgesi olarak belde ve köyleri ile en çok nüfusun yaşadığı kırsal bölgedir. Bu kırsal nüfusun göçünü engellemek ve kalkınmasını sağlamak için çalışmaktayız. Kırsaldan göç hem büyük şehirlerde sosyal ve ekonomik sorunları beraberinde getirmekte hem de kırsal üretimi düşürerek ülke ekonomisinde sorun oluşturmaktadır. Bunun en son örneği ülkemizin hayvancılıkta yaşamış olduğu krizdir. En temel amacımız Yıldızeli'ni bölge olarak turizm, tarım hayvancılık ve madencilikte sürdürülebilir kalkınmayı yakalamış bir bölge olmasını sağlamaktır" dedi.

Halil Şener'in ardından Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş'ta bir açıklama yaparak kurulan birlikte çalışanlara başarılar diledi. Baş, "Bölgemizdeki en büyük ihtiyacı birliği kurmuş olduk ve bununla birlikte bir güven bunalımını aşmış olduk. Tüm belde belediye başkanlarımız ve vatandaşlarımız bizlerden bir şeyler bekliyor. Bizler de mevcut kapasitemizi zorlayarak bölgemizde güçlerimiz birleştirerek her yönde gelişmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız ve ilçemizi, bölgemizi bütün varlıkları ile söz sahibi yapmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızda tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve birliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 08:36:05
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 15:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?