2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Çifte Minare'nin yenilenen bölümü döküldü

Sivas'ta 1271 yılında İmranlı Veziri Şemsettin Mehmet Cüveyni tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz yıl dökülen kaş ve kemerlerinde tadilat yapılan tarihi Çifte Minare Medresesi'nde yenilenen yerlerin gece saatlerinde yıkıldığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde kontrol için gelen belediye görevlileri, Çifte Minare'nin kaşlarının döküldüğünü fark ederek, dökülen kısmı güvenlik şeridine aldı. Sabah geldiklerinde kaş ve kemerlerin yıkıldığını söyleyen belediye görevlisi, "Baktığımızda taşların yerinden çıkarak koptuğunu gördük. Burayı güvenlik şeridine aldık. Yıkılan yerde geçtiğimiz yıl Kayserili ustalar tarafından tadilat yapılmıştı. Ancak yüzyıllar önce yapılan bu tarihi taşlar düşmezken, yeni yapılan taşlar dökülmeye başladı" dedi.
Sorumlularının yetkililer olduğunu söyleyen görevli, "Buralar yapıldığında kimse gelip kontrol etmedi. Allah'tan taşlar gece dökülmüş. Gündüz dökülseydi çok insan yaralanırdı. Benim Sayın Valimizden ve Belediye Başkanımızdan isteğim, burada tadilat yapan görevlilere bir daha iş verilmemesi" diye konuştu.
Sivas - iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2004 Pazartesi 10:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan hancı IP: 88.224.216.xxx Tarih : 22.05.2006 13:55:17
isteseler çifte mianreyi yaparlar çay bahçeleri ebruli sanatları bile var ama önem verselerdi çifte mianrenin yaptıkları yeni bölümü dağılmaz dı çifte minarede aşırı derece taş ve sigara atıkları var.bu olmasaydı çifte minareye ilgi çok olurdu.bu yüzden çifte minareye önem vermelerini ister saygıla selamlarım