2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Cumhuriyet Üniversitesi Kampüs Yolunda Trafik Kazası

Evet bu arkadaşımız emniyet kemeri taksaydı araçtan fırlamazdı-  peki emniyet kemerleri çalışıyor muydu? Peki ya minibüs hız yapmasaydı, duraktan ayrılmak için çok beklemeseydi, zamanında ayrılsaydı duraktan da sonra hız yapmasaydı ya da bi tur daha atayım diye gazlamasaydı.

Bunları yapıyorlar maalesef. Peki bu durumda yetkililere ne görevler düşüyor? İlk önce bence bu araçların güvenlik düzeylerinin, kapısında olduğumuz Avrupa Birliği normlarına göre değerlendirilmesi gerekmez mi? Yani çarpışma teslerinden geçebilecek mi? Bence geçemez. Bu araçtan sadece bir kişinin ölmesi bile bence bi şans. Bence genel sağlamlık normlarına uygun araçlar kullanılmalı, çünkü üniversite kampüsündeki tümsekler bile minibüsçüleri yavaşlatmıyor, kampüs içinde bile hız yapıyorlar.

En azından kendi öğrencisinin, kendi vatandaşının güvenliği için, sağlamlığı testlerle kanıtlanmış, ön koltuktaki emniyet kemerleri çalışan araçlar kullanılma zorunluluğu getirilmelidir. Çünkü bu adamlar bu hareketlerinden şimdilik sadece 1 haftalığına ya da bir aylığına vazgeçebilirler ama bizim ülkemizde böyle şeyler çabuk unutulur. Unutulduktan sonra ise olay bize bi şey olmaz noktasına gelir. Hepimizi Allah korusun.

Sivas editörü Kerem CAN
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2004 Perşembe 00:00:16
Güncelleme :7 Şubat 2004 Cumartesi 14:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seçkin sarı IP: 81.215.54.xxx Tarih : 9.07.2005 11:53:17
lütfen bu olayı gündemde tutun. artık insanlarımız kendini bilmez şöförlere emanet edilmesin.