3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

DSP Liderinin 'prensi' Zeki Sezer, Sivas'ta..

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Adayı Zeki Sezer, Türkiye'nin DSP'ye ihtiyacı olduğunu ifade ederek, kendi hükümetleri döneminde ülke ekonomisinin çok iyi durumda olduğunu söyledi.
DSP Genel Başkanı Adayı Sezer, partisinin Sivas il teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Sivas İl Başkanı Ziya Odabaşı, il teşkilat üyeleri ile Ankara, İstanbul ve İzmir il başkanları da hazır bulundu.
Toplantı öncesi basın mensuplarınla tokalaştıktan sonra konuşma masasına geçmek isteyen DSP Genel Başkan adayı Zeki Sezer'in kafasına Türk Bayrağı düştü. Diğer partililerin bayrağı kaldırmasından ardından Sezer, "Biz bayrağımızı düşürmeyiz" dedi.
Sezer, Türkiye'nin her zamankinden çok DSP'ye ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Temel kazanımlarından Türkiye geri götürülmeye çalışılıyor. Bunun için adım adım bazen açık, bazen sinsice çalışmalar yapılıyor. YÖK Yasası'nda bize dayatılan uygulamalarla. Kadrolaşma ve kamu yönetiminde yapılan değişikliklerle Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlam temelleri sarsılıp bir başka sisteme doğru sürüklenmeye çalışılıyor. Bu nedenle laik demokratik Atatürk Cumhuriyeti'ni koruyup, kollayıp daha ileriye taşımak, Ulu önder Atatürk'ün deyimiyle çağdaş uygarlıklar seviyesinin üstüne çıkarmak için, bitirilmiş olan bölücü terör bu gün yeniden hortlatılarak, insanlar baskı altına alınmaya çalışılıyor. Huzurun tekrar sağlanabilmesi ve ülkemizin her bölgesinde huzurun sağlanılması için DSP'ye çok ihtiyaç var" diye konuştu.
Anasol-M Hükümeti zamanında ülke ekonomisinin iyiye gittiğini ve bu şekilde hükümeti AK Partiye devrettiklerini, ancak AK Parti'nin hiçbir çalışma yapmadığını iddia eden Sezer, şunları söyledi:
"Bedelini ödemek pahasına düzelttiğimiz ekonomik altyapıyı, bilinen nedenlerle, kundaklama ve komplo hareketiyle bu hükümete devretmek zorunda kaldığımızda çok sağlıklı bir durumdaydı ekonomi. Enflasyon yüzde sıfırlara düşmüştü. Sanayi üretimindeki artış hızla ilerleyerek kullanımı yüzde 80'lere çıkmıştı, ihracat artmıştı, bankaları hortumlanan noktalardan çıkarıp sağlıklı duruma gelmişti. İşte o noktada devraldıkları yerden hükümet hiçbir şey yapmadı, yapmıyor."
Sezer, DSP Genel Başkanı olduğunda bir çok proje yapacaklarını ve destekçilerinin de DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit olduğunu belirterek, "İnsanımızın önüne, ülkemizin önüne yeni hedefler koyun, bunları nasıl gerçekleştireceğimizi ve ülkenin hangi noktaya geleceğini, insanımızın hangi olanaklarla donatılmış hale geleceğini köy köy kasaba kasaba dolaşarak insanlara anlatacağız. Yani yepyeni bir dinamik politika süreci, politik uygulama süreci başlatacağız. Bunun için her şeye sahibiz. Bir kere çok onurlu dürüst bir Ecevit mirası, sol miras devralıyoruz" şeklinde konuştu.
Sezer'in açıklamalarının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 10:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?