2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

EBK zarardan kurtuldu

ET BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRÜ BEKİR ULUBAŞ YILDIZELİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş ve genel müdür yardımcısı bir taziye için Sivas'a giderken Yıldızeli'ne uğrayarak Yıldızeli Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bekir Ulubaş, Et Balık Personel Daire Başkanı Rüştü Memilioğlu'nun ağabeyinin cenaze töreni için Sivas'a geldiğini belirtti.

Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş'ın gayretli çalışmalarını duyduğunu belirten Ulubaş, "Belediye Başkanı Sayın Selim Baş'ın gayretli çalışmalarını duyduğum için, bir kahvesini içip bu çalışmaları bir de kendi ağzından dinleyip, yakından görmek istedim. Buradan sonra Sivas valimizle görüşerek cenaze törenine katıldıktan sonra Sivas'tan ayrılacağım. Son yıllarda Ankara'da Sivas'lı siyasiler ve bürokratlar ile bir araya gelerek toplantılar yapıyoruz ve Sivas için neler yapabiliriz bunları onları konuşuyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız kısa zamanda meyvelerini verecektir. Biz, Et Balık Kurumu olarak ilçe kesimhanesinin yenilenmesini, sağlıklı ortamın oluşturulmasını takdirle karşılıyoruz. Tam manasıyla hizmete geçtiğinde bu sağlıklı ortamda kurum olarak kesim yapmayı düşünüyoruz. Zaten Sivas'ta birkaç ilçede de kesim yaptığımız yerler var. Sivas'ta turizm, sanayi, sağlık alanında ciddi projeler var. İnşallah bu çalışmalar kısa sürede aktif hale gelerek Sivas'ımız daha da güçlü hale gelecektir" ifadelerini kullandı.

Et Balık Kurumu hakkında bilgiler veren Bekir Ulubaş, "Kurumumuz, 2005 yılında özelleştirmeden çıktığında senelik 45 milyon Türk Lirası zarar ediyordu. Yılda 7 bin ton et üretirken, 2010 yılında 51 bin ton et üretilmiştir. 168 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte kurumumuz Türkiye'de 3 KİT arasına girmiştir. 1 işçi 1 yılda 3 ton et üretirken, 2011 yılında 75,6 ton et üreterek 1 kilogram ete düşen 5,4 Türk Lirası masrafı 0,8 liraya düşürerek Türkiye'de zarar etmeyen 3 kurum arasına girmiştir. Şu anda yurtiçinden gelen hiçbir besiciyi geri çevirmeden kesime kabul ediyoruz. Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu karar doğrultusunda da yurt dışından et ithalatını düzenli olarak gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Selim Baş'ta yapılan ziyaretten son derece memnun kaldığını ifade ederek, genel müdürümüze bu nazik davranışından ve bizi onurlandıran konuşmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum dedi.

Yapılan ziyaretin ardından Genel Müdür Bekir Ulubaş ve genel müdür yardımcısı ilçeden ayrılarak Sivas'a hareket ettiler.

ET BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRÜ BEKİR ULUBAŞ YILDIZELİ'Nİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 15:29:32
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 09:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?