2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Göz kamaştıran tatbikat

ÖĞRENCİLERDEN GÖZ KAMAŞTIRAN YANGIN TATBİKATI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 28 Şubat Sivil Savunma Haftası, 1 ve 7 Mart Deprem ve yangın haftası olması nedeniyle Suşehri Belediyesi itfaiye amirliği tarafından bütün okullarda yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

Suşehri Ticaret Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikatta öğrenciler B sınıfı sıvı yakıt kullanılarak çıkartılan yangına söndürme cihazlarıyla müdahale etti. Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Belediyesi İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz öğrencileri yangın söndürme hakkında bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu belirterek, "28 Şubat Sivil Savunma haftası, '1-7 Mart Deprem ve Yangın Haftası' olması nedeniyle okullarımızda ve resmi kurumlarda yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştiriyoruz. Deprem anında ve deprem sonrasında alınması gereken önlemleri tatbikat ve uygulamalı olarak anlatarak öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Sinevizyon eşliğinde bilgilendirdiğimiz öğrencileri daha sonra deprem anında sınıflarda neler yapmaları, nasıl hareket etmeleri konusunda bilinçlendirerek tahliyelerini gerçekleştiriyoruz. Yangın söndürme cihazlarının kullanımı hakkında bilgilendirdiğimiz öğrencilerimizi daha sonra olası bir yangına karşı yangın söndürme cihazlarıyla nasıl müdahale etmeleri gerektiği konusunda tatbikatlar gerçekleştirerek uygulamalı bir şekilde tatbikatlarımıza son veriyoruz" şeklinde konuştu.

Suşehri Belediyesi İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz okullarda yapılan yangın tatbikatlarında bazı okullarda yangın söndürme cihazlarının uzun süredir kontrol edilmediği ve tatbikat anında çalışmadığı için okul müdürlerine yangın söndürme cihazlarının kontrol edilmesi ve değiştirilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

ÖĞRENCİLERDEN GÖZ KAMAŞTIRAN YANGIN TATBİKATI
ÖĞRENCİLERDEN GÖZ KAMAŞTIRAN YANGIN TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 17:37:01
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 17:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet boylu IP: 85.98.219.xxx Tarih : 2.03.2011 19:50:58

değerli suşehri belediyesi itfaiye ekibi sivil savunma haftası nedeniyle yapmış olduğunuz bu anlamlı programdan dolayı sizi kutlarım başarılarınızın devamını dilerim