2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Hatıra ormanı ilk fidan mehmetçikten

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında kurduğu hatıra ormanına, Sivas’ta vatani görevini yapan askerlerin desteği ile bin tane çam fidanı dikildi.

Sivas-Erzincan Karayolu üzerindeki hatıra ormanında yapılan törene Vali Yardımcısı İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat İstanbullu, Emniyet Müdürü Yahya Bal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Agah Dolay, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Yıldırım, Meclis Başkanı Şemsettin Yolalan, daire müdürleri ve basın mensuplarının yanı sıra 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda vatani görevini yapan askerler katıldı.
Fidan dikimi öncesi açılış konuşmasını yapan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, 2 yıl önce kurdukları hatıra ormanına bu yıl 5 bin çam fidanı dikeceklerini belirterek, "Bugün genişletilmek için çalışma başlattığımız hatıra ormanımızı, Garnizon Komutanlığı desteğiyle devam ettireceğiz. 2 yıl önce kurduğumuz bu ormana 5 bin fidan dikmiştik. Bugün bin tane daha dikeceğiz. Ay sonuna kadar da 5 bine tamamlayacağız. Bunu yapmamızdaki amacımız, hem gelecek yıllarda şehre dahil olacak bu bölgede güzel bir alan oluşturmak hem de valiliğimizin başlattığı Yeşil Sivas kampanyasına katkıda bulunmaktır" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Tuğgeneral İstanbullu ise, 10-16 Kasım tarihleri arasında kutlanan Atatürk Haftası’nda böyle kutsal bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, bizlere dünyanın en güzel hediyesi olan bu ülkemizi vermişlerdir. Bizler de Atamız’a hediye olarak bu fidanlığı sunuyoruz" diye konuştu.

Tuğgeneral İstanbullu, ağaç dikmenin öneminden de bahsederek, "Dünyada eskimeyen ve faydalı olan şeylerin başında orman ve ağaç gelmektedir. Ne mutlu ki bugün biz de buna destek veriyoruz" dedi. Yapılan konuşmalar sonrasında katılımcılar tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

sivas
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 12:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?