3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Herkes bu balığı konuşuyor

Sivas’ta bir internet cafede sergilenen, sağ ve solunda Arapça harflerle ’Allah’ ve ’Muhammed’ yazan balık ilgi odağı oldu.

Yaklaşık 2 yıl önce yavru iken aldığı Astronot cinsi balığın büyüdükten sonra sağ ve sol tarafında Arapça harflerle ’Allah’ ve Muhammed’ yazı olduğunu fark eden Mehmet Keler, duruma çok şaşırdıklarını söyledi.

 Kendi evinde beslediği balığın üzerindeki yazıları Arapça okumasını bilen eşinin fark ettiğini söyleyen Keler, "Balık daha yavru iken aldım, akvaryumda besledim. Balık büyüyünce üzerinde şekiller çıktı. Bir gün eşim, balığın üzerinde Arapça harfler ile Allah ve Muhammed yazdığını söyledi. Benim de o zaman ilgimi çekti. Akvaryumda bulunan pirana cinsi balıklar buna zarar verince ben de balığı alarak, işlettiğim cafeye getirdim" dedi.

Balığın müşteriler tarafından ilgi gördüğünü söyleyen Keler, "Cafemize gelenler özellikle balığı görmek amacı ile geliyor. Balık sayesinde daha çok müşterimiz oldu. Cafemde müşterilerime sergiliyorum" diye konuştu.

Balığı satın almak isteyenlerin çıktığını da kaydeden Keler, "Balığı satın almak isteyenler oldu. Karşılığında 2 milyar teklif ettiler ama vermedim. Manevi yönü daha ağır bastığından parayı bir kenarı bıraktım" dedi.

Keler, "Balığı ölene kadar besleyeceğim. Bu cins balıkların ömrü 10 yıl Ancak iyi bakarsan daha da uzun oluyor" diye konuştu.

İnternet cafeye gelen bilgisayar kullanıcıları da, bilgisayarın başına geçmeden önce balığı uzun süre inceliyor.

sivas
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 11:58:33
Güncelleme :4 Aralık 2004 Cumartesi 12:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?