2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

İki çocuk donarak öldü

Kötü hava koşulları etkisini sürdürüyor. Sivas’ta iki çocuk donarak hayatını kaybetti. İç Anadolu’da ise çok sayıda araç mahsur kaldı.

Sivas’ın Gemerek ilçesinde, babalarıyla birlikte yayladaki koyunlarını almaya giden 7 ve 8 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti. Baba ise donmak üzereyken bulundu.

Afyon’un İscehisar ilçesinde üç, İzmir’in Urla ilçesinde de aynı aileden iki kişi, sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldü.

Üç kişi de hastaneye kaldırıldı.

Bazı yollar ulaşıma kapandı

Kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapanırken, bazı uçak ve otobüs seferleri iptal edildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşıma kapanan yollar şöyle:


Kayseri-Malatya, Akşehir-Yunak-Polatlı, Hacıbektaş-Nevşehir, Pınarbaşı-Kahramanmaraş, Nevşehir-Derinkuyu-Niğde, Arapgir-Divriği, Arapgir--Şırnak, Dereli-Şebinkarahisar-Eğri Keban, Eruhbel mevkii, Çat-Karlıova, Şarkışla-Pınarbaşı, Erciyes-Develi yolları ulaşıma kapandı.


Hakkari ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle de Yüksekova-Şemdinli ile Şemdinli-Derecik karayollarından ulaşım sağlanamıyor. Dün sabah ulaşıma kapanan Kayseri-Malatya, Kayseri-Kahramanmaraş karayolları da hala kapalı bulunuyor.


Kötü hava koşulları nedeniyle Kahramanmaraş karayolundaki Sarız ilçesinin Dokuzdolambaç bölgesindeki bir akaryakıt istasyonunda 11 otobüs ile 25’e yakın TIR, kamyon ve otomobil bekletiliyor.


Bu arada, Kayseri-Ankara, Kayseri-Sivas karayolları saat 05.00, Kayseri-Adana karayolu da saat 24.00’te ulaşıma açıldı. Kayseri-Erciyes karayolunda ulaşım tek şeritten sürdürülüyor.


Samsun-Ankara karayolunun Kavak ilçesi Kazancı yöresinde de buzlanma nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Bazı otobüs ve uçak seferleri iptal

Muş’ta devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle şehirlerarası otobüs seferleri bir süre için iptal edildi.

Olumsuz hava şartları uçak seferlerine de yansıdı. Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Kayseri ve Kayseri-İstanbul uçak seferleri, Kayseri Erkilet Havaalanı pistinin karla kaplı olması nedeniyle iptal edildi.

THY’nin Ankara aktarmalı saat 11.15 İstanbul uçağı da Kars’taki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle seferini gerçekleştiremedi.

Kapanan köy yolları

Bu arada, hava koşullarının yol açtığı elektrik ve telefon arızaları sonucu çok sayıda köye elektrik verilemiyor, telefon görüşmelerinde de aksamalar yaşanıyor.

Şemdinli’deki kar kalınlığı ilçe merkezinde 25 santimetreye ulaşırken, Kayseri kent merkezindeki kar kalınlığı 35 santimetreye, Erciyes Kayak Merkezi’nde de 1 metreye ulaştı. Kayseri’de ulaşıma kapanan köy yolu sayısı da 350’ye çıktı.

Bingöl şehir merkezinde kar kalınlığı 55, Ağrı’da 50, Erzurum’da 20, Kars’ta 19, Ardahan’da 12 ve Erzincan’da 1 santimetreyi bulurken, gecenin en düşük hava sıcaklığı eksi yedi dereceyle Ardahan’da ölçüldü.

Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü de, Erzurum’da 657, Bingöl’de 263, Muş’ta 300 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu açıkladı.

Ulaşıma kapanan Ardahan-Şavşat karayolun ve bölgedeki diğer illerin köy yollarında da çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Orta ve Batı Karadeniz bölgelerinin özellikle yüksek ve iç kesimlerde de kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Samsun, Ordu, Amasya, Sinop ve Düzce’de kar nedeniyle 931 köy yolu ulaşıma kapandı. Tokat’ta da önceki gün etkisi artıran kar yağışı nedeniyle 362 köy yolunun ulaşıma kapanırken, 102 köye elektrik verilemiyor.

Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’dedeki tipi ve kar sonrasında ise 443 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Lodos nedeniyle zehirlenme

Kayseri’de, dün gece etkili olan şiddetli lodos nedeniyle 18 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından, 1 kişi de şofben gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Zehirlenen 19 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 15:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?