2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

İŞ-KUR sınavla personel alacak

Türkiye İş Kurumu Sivas İl Müdürü Yüksel Altun, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında uzman olarak yetiştirmek üzere açık bulunan 9. dereceli 30 kadroya istihdam ve meslek uzman yardımcısı alacağını bildirdi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Altun, adayların yazılı ve sözlü yeterlilik sınavına tabi tutulacaklarını, 27 Kasım günü yapılacak olan yazılı sınavın, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’nca yapılacağı belirtti. Altın, sınavı kazananların katılabileceği sözlü sınavın ise İşçi Kurumu (İŞ-KUR) Sınav Kurulu tarafından yapılacağı bildirildi.

Sınava katılacak olan adaylarda 2004 yılında açılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılmış olma şartı arandığını belirten Altın, adayların sınav tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olma, askerlikle ilişkisi bulunmama şartlarını da taşıması gerektiğini bildirildi.
Türkiye İşçi Kurumu, istihdam edilecek adayların alanlara dağılımı olarak üniversitelerin Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri dallarında yer alan adaylardan KPSSP’den 113 puan türünden en az 75 puan almış olmak şartı aranacak.

sivas
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 15:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?