6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Kansere ortak müdahale

KANSER HASTALIĞINA ORTAK MÜDAHALE

Sivas'ta böbrek kanseri olan bir hastaya Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi, Üroloji ve Genel Cerrahi Bölümlerinden uzmanların katıldığı ortaklaşa bir ameliyat yapıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne rahatsızlanarak bir süre önce başvuran Necaattin Biçer (57) burada yapılan tetkiklerde vücudunda damarlara yayılmış böbrek tümörü saptandı. Yapılan tetkiklerin ardından Biçer'in ileri düzeyde böbrek kanseri olduğu tespit edildi. Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Bölümü'nden Doç. Dr. Öcal Berkan, Yrd. Doç. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, Dr. Ersoy Karaca, Üroloji Bölümünden Prof. Dr. Yener Gültekin, Prof. Dr. Semih Ayan, Yrd. Doç. Dr. Esat Korgalı, Genel Cerrahi Bölümünden Prof. Dr. Ayhan Koyuncu'dan oluşan ekip, Biçer'e yaklaşık 5 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdi. Riskli olduğu ve nadir olarak yapıldığı belirtilen ameliyatta Biçer'in vücudundaki kalbe kadar uzanan tümör dokusu tamamen çıkarıldı.

Ameliyat sonrası bir açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Öcal Berkan, yaygın böbrek tümörü olan hastaya zor bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirterek hastayı eski sağlığına kavuşturduklarını kaydetti. Berkan, "Tümörler hastanın ana toplar damarını da tutmuş ve kalbe kadar gelmişti. Kalp cerrahisi, üroloji ve genel cerrahi olmak üzere 3 ekip birlikte çalıştık. Birçok yerde yapılamayan bir ameliyat. Hastamız kemoterapi ve radyoterapi şansı da olmayan bir hastaydı. Bundan dolayı tek bir şansı vardı. Ya ameliyat olacaktı ya hasta bırakılacak, ölüme terk edilecekti. Riskli olmasına rağmen ekip olarak toplanıp bu ameliyatı yapmaya karar verdik. Ve oldukça başarılı bir ameliyat oldu. Hastamızın böbrek dokusundaki tümör dokusunu aldık. Kalbe kadar olan damarını açıp damar içinde yerleşen, toplardamara yerleşen tümör dokusunu da çıkardık. Ve hasta şu anda sağlıklı bir şekilde yoğun bakımımızda. Eski sağlığına kavuşturduk" şeklinde konuştu.

Zor bir ameliyat geçirerek sağlığına kavuşan Necaattin Biçer sağlığına kavuşturan doktorlara ve hemşirelere teşekkür ederek, "Başarılı büyük bir ameliyat geçirdim. Ameliyatım çok büyüktü. Hocalarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

KANSER HASTALIĞINA ORTAK MÜDAHALE
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 16:35:01
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 16:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf bögrek IP: 92.75.24.xxx Tarih : 18.09.2010 15:24:48

sizlere hasta adina ben tsk ederim insan hayati ucuz olmamali yasadigi sürecde bu basarinizdan dolayi sahsim adina  sizleri kutluyorum vede tsk ediyorum iyiki varsiniz sivasimizda sivasima ve sizlere slm lar.