3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

'Koruyucu aile' sayısı hergeçen gün artıyor

Sivas’ta birçok ailenin, Çocuk Esirgeme Yurdu’nda kalan çocuklara "koruyucu aile" olmak için müracaatta bulunduğu bildirildi.

3 çocuk sahibi olan ve koruyucu ailelik yapan Elif Şahin’in evini ziyaret eden Sosyal Hizmet Uzmanı Bahattin Karaoğlan, Sivas’ta son günlerde koruyucu aileye olan ilginin arttığını söyledi. Bu durumun sevindirici olduğunu belirten Karaoğlan, "2 ay içinde ilimizde şu anda 10 aile, koruyucu aileye geçti. 15 aile ise koruyucu aile olmak için başvuruda bulundu. Bunlardan 5 ailenin araştırılması son aşamaya gelirken, 10 aile de inceleme safhasında bulunuyor" dedi.
Koruyucu ailelik yapan Elif Şahin ise, kısa süre önce eşini kaybettiğini ve yalnızlık çekmemek için koruyucu aile olduğunu ifade ederek, "5 yıldır yurdu ziyaret ederek Suna Yağmur isimli kızımla görüşüyordum. O da bana yakınlık gösterir ve evime de ziyarete gelirdi. Daha sonra da Suna’yı yanıma aldım. Şimdi tam bir aile olduk" dedi.

15 yaşındaki Suna Yağmur ise, "Bir aydır bu evdeyim. Elif anneyle yıllardır zaten tanışıyoruz. Ben burada çok mutluyum, inşallah benim gibi olan arkadaşlarım da böyle güzel bir yuvaya kavuşur. Yurttan arkadaşlarımı eve davet ettim. Tam anlamıyla bir aile içindeyim" diye konuştu.

sivas
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 12:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?