6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Köylerde kış hazırlığı başladı

KÖYLERDE KIŞ HAZIRLIĞI BAŞLADI

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Güdeli köyünde yaşayan vatandaşlar yaklaşan kış öncesi dağdan evlerinin çatısına çorak çıkartmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre Suşehri ilçesine bağlı Güdeli köyünde oturan vatandaşların birçoğunun evinin bacasında çatı olmadığından ve yıllardır yağmur suyundan ve kar yağışından evlerini korumak için köyün yamacında bulunan çorak olarak bilinen toprak çeşidini kazma küreklerle kazıyarak traktörlerinin yardımıyla taşımaya başladılar.

Güdeli köyünün yamacından çıkan çorak adı verilen toprak çeşidini tamamen kendi imkanlarıyla çıkartan vatandaşlar saatler süren çalışmalar sonrası çorakları traktörlerine yükleyerek evlerinin bacalarına seriyorlar. Konu hakkında açıklama yapan vatandaşlar, "Birçoğumuzun evinin bacasında çatı olmadığından yağmur suyundan ve kar yağışından evlerimizi köyümüzün yakınında bulunan bir yamaçtan çıkarttığımız çorak adı verdiğimiz toprak çeşidiyle korumaktayız. Her sene yaklaşan kış öncesi bütün köy halkı toplanarak çorakları traktörlerimizle evlerimizin bacalarına taşıyoruz" dedi.

KÖYLERDE KIŞ HAZIRLIĞI BAŞLADI
KÖYLERDE KIŞ HAZIRLIĞI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 18:19:02
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 18:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumhur önen IP: 78.171.0.xxx Tarih : 23.09.2010 11:16:39

BU TOPRAKLAR ÇOK CİDDİ ANLAMDA ASTBEST İÇERMEKTEDİR, ASTBEST DE KANSERE YOL AÇAN BİR MADDEDİR, ESKİDEN DE KULLANILIYOR OLMASI GERÇEĞİ ORTADAN KALDIRMAZ GÜNÜMÜZDE BİR ÇOK ETKENLE BİRLEŞİNCE HASTALIK HIZLANIYOR, KEŞKE BAŞKA BİR ÇÖZÜM YOLU BULUNABİLSE....