2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Mayısta kar başkadır

Yıllardır mayıs ayında kar görmediklerini dile getirenler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sivas’ta uzun süredir aralıklarla etkili olan yağmur, bugün sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Kent, kar yağışı nedeni ile sabah beyaz bir örtüyle kaplandı. Kent merkezi ve bazı ilçelerde etkili olan yağış nedeniyle şaşkınlık yaşandı. 50 yaş üzerindeki Sivaslılar, kentte yıllardan beri bu mevsimde kar yağışı görmediklerini dile getirdi.

Bazı yerlerde kar kalınlığı 3 santime ulaşırken belediye ekipleri de sabah saatlerinden itibaren kaldırımlarda kar temizliği yaptı. Mayıs ortasında gelen kar yağışı özellikle çiçeklere zarar verirken bunu fırsata çevirenler ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sabah otomobillerini çalıştıranlar da önce araç üzerinde biriken karları temizlemeye çalıştı. Kar yağışı nedeni ile kentte hava sıcaklığı da hissedilir derecede düştü.

Meteoroloji verilerine göre kar yağışının görüldüğü sabah saatlerinde hava sıcaklığı sıfır derece civarında ölçüldü. Kentteki soğuk havanın etkisini birkaç gün daha sürdüreceği açıklandı.

...
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 10:43:51
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 16:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?