6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Mesai saatlerine sert tepki

SAĞLIK-SEN'DEN MESAİ SAATLERİNE TEPKİ

Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) üyeleri mesai saatlerinin 9 saatten 8 saate indirilmesine tepki gösterdi.

Numune Hastanesi bahçesinde toplanan sendika üyeleri mesai saatlerinin 9 saatten 8 saate indirilmesine tepki göstererek bu kararın Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı tam gün yasasına aykırı olduğunu belirtti.

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, burada yaptığı açıklamada sendika olarak gerekli yerlere şikayetlerini dile getirdiklerini söyleyerek, "Buradan Sağlık Bakanlığı bürokratlarına sesleniyoruz. Tam gün yasası ile 9 saatten 8 saate indirilen günlük mesai saatleri ne yazık ki fiili olarak bir genelge ile yine 9 saate çıkartılmıştır. Bugün birçok sağlık kurumunda personel yetersizliği varken hatta, tek hekim tek hemşire ile hizmet veren yerler varken genelgenin bu hali günlük 9 saat çalışmayı dayattığı açıktır ve Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı tam gün yasasına da aykırıdır. Kesintisiz hizmet vermesi gereken sağlık kuruluşlarında çalışanlarının, kullanabilmesi olanaksız olan öğle arası bir saatlik izinlerinin iptal edilerek, günlük mesaileri kesintisiz 8 saat olarak devam etmelidir. Sendikamız Sağlık-Sen Genel Merkezi Hukuk Bürosu olarak konu ile ilgili dava açmış olup bu süreç içerisinde tüm hukuki yolları kullanacağımızı sağlık çalışanlarının ve kamuoyunun bilgisine sunarız" şeklinde konuştu.

SAĞLIK-SEN'DEN MESAİ SAATLERİNE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 17:43:03
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 18:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?