2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Mezarlıklara servis aracı kalkacak

MEZARLIKLARA SERVİS ARACI KALKACAK

Sivas Belediyesi, Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermek amacıyla mezarlık servis aracı aldı.

Sivas Belediyesii Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan mezarlık alanı hizmet aracıyla, vatandaşlar artık ziyaret etmek istedikleri mezarlara kolayca ulaşabilecekleri söylendi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki mezarlık alanı içerisinde hizmet verecek yeni uygulamayı yerinde inceledi. Ürgüp, Mezarlık Müdürlüğü servis aracının ilk seferini vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi. Konu hakkında bilgi veren Mezarlıklar Müdürü Cemal Karaca servis aracının 15 dakikada bir hareket edeceğini söyleyerek, "Mezarlık alanı hizmet aracımız mezarlık içerisinde ring sistemiyle, 15 dakikada veya yarım saatte bir vatandaşlar geldikçe araca binecek. Abdulvahabi Gazi Türbesi'ne gidenler oraya bırakılacak. Daha sonra servis aracımız mezarlık ziyareti yapan vatandaşlarımızı gideceği yere bırakarak, aracımız tekrar aynı noktaya geri dönecek. 15 dakika sonra aynı güzergahı tekrar dolaşacak ve ziyaretini tamamlayıp geri dönmek isteyen vatandaşlarımız varsa, onları alarak gidecekleri yere bırakılacak. Ziyarete giden vatandaşımız yoksa boş gelip diğer ziyaretçiyi alıp otobüs durağına kadar bırakacak" dedi.

Mezarlık alanının 750 dönüm olduğunu belirten Karaca, "Bundan dolayı gezilmesi zor. Bu araç vatandaşlarımız için çok hayırlı bir hizmet oldu. Mezarlıklarımız da diğer çalışmalara da aralıksız devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MEZARLIKLARA SERVİS ARACI KALKACAK
MEZARLIKLARA SERVİS ARACI KALKACAK
MEZARLIKLARA SERVİS ARACI KALKACAK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 14:08:01
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 15:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?