2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Okullarda sarılık alarmı!

Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan okullarda sarılık endişesi yaşanıyor.

Kangal 75. yıl ilköğretim Okulu ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde (METEM) okuyan 10 öğrencinin Hepatit A teşhisi ile Sivas'a havale edildiği öğrenildi.

Yapılan tetkiklerde sarılık hastalığına yakalandığı belirlenen öğrencilerin tedavileri yapıldıktan sonra rapor verilerek evlerine gönderildiği belirtildi.

Hastalığın yaygınlaşma tehlikesine karşı, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı harekete geçerek çeşitli önlemler almaya başladı. Öğrenci velileri ise bir an önce yetkililerin tedbir alması ve okullarda genel bir sağlık taraması yapılması gerektiğini ifade etti. Konu hakkında İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Özgür, önceki hafta iki okuldan 10'un üzerinde öğrencinin hastaneye başvurduğunu ve Hepatit A teşhisiyle Sivas'a sevk edildiğini söyledi.

Bunun üzerine toplum sağlığı merkezi olarak hemen harekete geçtiklerini kaydeden Özgür, öncelikle okullardaki içme sularından örnekler alarak tahlile gönderdiklerini ve tuvalet temizliği noktasında yapılması gerekenleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne anlattıklarını ifade etti.

Okul tuvaletlerinin, öğrencilerin çokça temas ettiği kapı kollarının temiz tutulması noktasında çeşitli tavsiyelerde bulunduklarını belirten Özgür, şu an için araç sıkıntıları sebebiyle okulları ziyaret edemediklerini, ancak kısa bir süre sonra bu sorunun çözüleceğini ve tüm okullarda genel bir sağlık taraması yapmayı öngördüklerini kaydetti.

Dr. Ahmet Özgür, bir hafta önce il merkezine gönderdikleri su tahlil sonuçlarının temiz geldiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2011 Pazartesi 13:50:44
Güncelleme :19 Aralık 2011 Pazartesi 13:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?