7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Pancar alımlarına başlandı

SUŞEHRİ'NDE ŞEKER PANCAR ALIMLARINA BAŞLANDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde şeker pancar alımlarına başlandı.

Suşehri Karaağaç Şeker Pancar Kantarında düzenlenen törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Suşehri Şeker Pancarı Bölge Şefi Nazif Özgür Gökçe, 450 üreticiden yaklaşık 20 Bin ton pancar alımı yapmayı hedeflediklerini söyleyerek, pancar alımlarının 26 Kasım tarihinde kadar devam edeceğini söyledi.

Kendi sorumluluklarında olan Akıncılar kantarında da şeker pancar alımlarının başladığını söyleyen Gökçe, Akıncılar ilçesinde yaklaşık 500 üreticinin bulunduğunu ve burada da yaklaşık 30 bin ton pancar alımı hedeflediklerini dile getirerek, "Karaağç kantarında ay sonuna kadar günlük 200 ton, ay başından sonra ise günlük 500 ton şeker pancarı alacağız. Burada topladığımız pancarları Erzincan Şeker Fabrikası'na sevk edeceğiz. Suşehri Karaağaç kantarındaki şeker pancarları Suşehri Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından taşınacaktır. Geçen yıla göre şeker pancarlarının üretimi bu yıl çok güzel. Ama tabi ki göreceğiz. Neticede bizim yaptığımız bir tahmindir. Sonuca bakacağız" dedi.

İlçe çiftçilerinden Akçaağıl köyünden Ali Rıza Fidan isimli üretici, 12 dönüm pancar ektiğini, fiyat bakımından bu yıl çok güzel olduğunu söyleyerek, "Bu yıl pancar üretimimiz çok güzel. Pancarlarımızın hemen hemen çoğu beşer kilo ağırlığında. Diğer mahsullere göre daha güzel olduğu için, gelecek yıllarla şeker pancarı ekimi için tarlalarımızı şimdiden hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra, Karaağaç kantarına, traktörleri ile ilk şeker pancarını getiren 3 üreticiye, Pancar Kooperatifi Başkanlığı tarafından çeşitli hediyeler verildi. Üreticilerin pancarları kantarda tartıldıktan sonra yetkililer tarafından teslim alınarak makineler yardımıyla taşıma yapılacağı alana yıkıldı.

SUŞEHRİ'NDE ŞEKER PANCAR ALIMLARINA BAŞLANDI
SUŞEHRİ'NDE ŞEKER PANCAR ALIMLARINA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 16:01:00
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 16:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?