3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sağlıkçılara İnsan Hakları dersi

Sivas’ta, "10 Aralık İnsan Hakları Günü" nedeniyle Sağlık Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından ’Hasta Hakları’ konusunda sağlık yöneticilerinin bilgilendirilmesi amacıyla bir konferans verildi.

Sultan 1. İzzettin Keykavus Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ’Hasta Hakları’ konulu konferansa, CÜ Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Doğan konuşmacı olarak katıldı. Konferansta, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Sağlık Müdür yardımcıları, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Konuşmasında hastaların haklarını bilmeleri gerektiğini belirten Doğan, "Bunun için bütün odalara hasta haklarını içeren bir yazı asılmalıdır. Bunun yanı sıra hastalar hiçbir zaman bir müşteri gibi görülmemelidir. Hastanın haklarının en önemli savunucuları hekimlerdir. Hastalan arasında ayrım yapılmamalıdır. Hiçbir hastanın kendi isteği dışında hiçbir zaman özel bilgileri anlatılamaz. Tamamen saklı kalmalıdır. Hastanın hakkında bilgi almak isteyen mahkeme veya savcılık dahi olsa, hasta izin vermediği sürece bilgi verilemez" dedi.
Konuşma sonrasında uygulamalar konusunda soru ve cevaplara geçildi.

sivas
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 09:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?