3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sempozyum hazırlıkları devam ediyor

Sivas’ta kaplıca turizmini geliştirmek ve mevcut durumu ortaya koymak amacıyla, belediye öncülüğünde yapılacak olan ’Uluslararası Kaplıcalar’ konulu sempozyum için yapılan hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.

Sempozyum için oluşturulan Organizasyon Komitesi’nin, 3. toplantısını yaparak, sempozyumun tarihini ve tartışılacak konuları belirlediği kaydedildi. Belediyeden yapılan açıklamada, sempozyum 6-7-8 Nisan 2005 tarihlerinde yapılacağı ve Sivas Belediyesi’ne ait Sıcak ve Soğuk Çermik kaplıcalarının mevcut durumunun ortaya konulması, sağlık, spor kış turizminin ve eğlence sektörünün adapte edilmesi çerçevesinde, yatırım potansiyelinin geliştirilmesine katkıda bulunmanın amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, toplantıda Sivas’taki kaplıcaların mevcut durumlarının deklaresi, kaplıca sularının fiziksel ve biyolojik özellikleri, sağlık turizmi ve kültür merkezi kapasitelerinin geliştirilmesi, sportif turizm kapasitelerinin, kış turizmine yönelik imkanların, eğlence turizmi kapasitelerin, yatırım-ulaşım imkanlarının tespiti, işletme nevilerinin tespiti, yatırım kaynakları, tanıtım imkanları, konaklama kapasitelerinin sayı ve kalite yönünden geliştirilmesi, ülkemizdeki ve yurt dışındaki başarılı örneklerin sunumu, jeotermal enerji ve seracılılık, ’Engelli Köyü’ oluşturulması, Sıcak Çermik Kaplıcası’nın yerinin yeniden gözden geçirilmesi, Sıcak Çermik’in Yıldız Irmağı’nda rafting sporu, Yıldız Dağı kaplıca arası teleferik ve kış turizmine adaptasyonunun değerlendirilmesi, Soğuk ve Sıcak Çermik isimlerinin değerlendirilmesi, kozmetik sanayi ilişkisi, kükürtlü sabun, dermatoloji, sinirsel ve psikiyatrik açıdan değerlendirilmesi gibi konuların ele alındığı bildirildi.

Komitenin toplantısına Belediye Başkanı Sami Aydın’ın katıldığı belirtilen açıklamada, Başkan Aydın’ın, "Sivas, birçok yeraltı zenginliğinin yanı sıra kaplıcalar yönünden de ülkemizin sayılı kentlerinden birisidir. Ancak şu ana kadar bu potansiyeli gereği gibi değerlendirip, şehir ekonomisine kazandırdığımız söylenemez. Son yıllarda, kaplıca turizmine eğilim artmıştır. Bu eğilimi ilimize yönlendirmek için böyle bilimsel bir sempozyum yapılmaya ihtiyaç vardır. Biz de bu ihtiyacı karşılamak için bu bilimsel toplantının gerçekleştirilmesinde öncü olacağız" şeklinde konuştuğu bildirildi.

Sivas
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 10:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?