3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sertifikasız ürün almayın

Sivas Tarım İl Müdürlüğü binasında yapılan Gıda Denetimi Toplantısı'nda vatandaşı uyaran Vali Hasan Canpolat, sertifikasız ürün alınmamasını istedi.

Toplantıya Vali Canpolat ve Tarım İl Müdürü Kayacan'ın yanı sıra, Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü, sivil toplum ve oda başkanları katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan, halkın sağlığı için gıda denetimlerinin sürekli yapılması gerektiğini belirterek, "Gıda denetimlerini düzenli olarak yapmamız gerek. Bunu sadece Tarım İl Müdürlüğü üzerine yıkmak doğru değil. Sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmamız lazım. Sağlığımız için sertifikasız mal almayın. 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' sloganını kendimize hedef belirleyip, bu konuda duyarlı olmalıyız" dedi.
Daha sonra konuşan Vali Canpolat ise vatandaşların sertifikasız ürün almamasıyla, gıda denetimine en büyük katkıyı yapacaklarını ifade ederek, "Her şeyden önce gıdanın üretiminden son aşamasına kadar denetimden geçmesi lazım. Kamu sağlığı konusunda yetkilerin tamamının kullanılması için tedbirlerin alınması gerek. Laboratuarımız yeterli ama personel sayımız yetersiz. Kanunların uygulanması konusunda halktan bir direnç geliyor. Şunu iyi bilmek gerekir ki kanunlar halkın yararı için çıkıyor. Ancak bu konuda halk bize en büyük katkıyı sertifikasız ürün satın almamakla yapar. Bu konu sadece Tarım İl Müdürlüğünü değil tüm toplumu ilgilendiriyor. Denetimler düzenli olarak yapılacak ve bu konuda taviz verilmeyecek. Taviz olan noktada derhal bize gelin. Çünkü bu konu beşikteki çocuğundan yaşlısına kadar hepimizi ilgilendiren bir konu" diye konuştu.

sivas
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?