2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

SESOB'tan gramaj uyarısı!

EKMEKLER 300 GRAMDAN AŞAĞI OLMAYACAK

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, 300 gramdan aşağı ekmek satıldığının tespit edildiğini söyleyerek, esnafa 300 gramdan aşağı ekmek satılmaması uyarısında bulundu.

SESOB Başkanı Beşir Köksal, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda bazı firmaların Tarım İl Müdürlükleri'nden izin alarak ve ekmek çeşidi adı altında 150, 200, 250 gram ekmek üretimi yaparak sattıklarının tespit edildiğini ifade etti. Bu nedenle gerek tüketicinin yanıltıldığını, gerekse de haksız rekabete yol açıldığını ifade eden SESOB Başkanı Beşir Köksal, tüketimi yapılan ekmek ve ekmek çeşitlerinin uygun şartlarda ve mevzuata uygun şekilde üretilmesi için bu alanda faaliyet gösteren esnafın gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini söyledi.

Köksal açıklamasında, "Bilindiği üzere, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde değişiklik yapılması hakkında tebliğde ekmek, en az 300 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya sunulur. Toplu tüketim yerleri için çeşitli sözleşme ve taahhütler çerçevesinde üretilen, doğrudan tüketiciye sunulmayan ekmekler muhtelif ağırlıklarda üretilebilir. Bu sektörde faaliyet gösteren esnaflarımızın kanunlar çerçevesinde belirlenen standartlara göre ekmek üretmeli ve 300 gramdan aşağı olmamalıdır" dedi.

Köksal, ekmek üretimi konusunda uyulması gereken mevzuat hükümlerin yerine getirilmesini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 16:15:05
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 17:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?