3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas: 35 milyon liralık gaspa 9 yıl hapis

Sivas’ta bir internet cafe çalışanından 35 milyon lira para gasp ettiği iddia edilen sanık, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fazlı Durna ile müşteki Davat Tecer hazır bulundu.

Hakkındaki iddiaları reddeden sanık Durna, müşteki Tecer’i mahallelerinde bulunan internet cafeden tanıdığını, olay tarihinden önce 2 kez yanına gelerek 20 milyon, olay tarihinde de 15 milyon lira para aldığını ve bunları daha sonra ödeyeceğini söylediğini belirtti. Sanık Durna, "Ben kesinlikle gasp yapmadım. Borç para aldığımda daha önceki aldıklarımı hemen ödeyemeyeceğimi ve daha sonra ödeyeceğimi söyledim" dedi.

Müşteki Davut Tecer ise sanığın kendisinden borç para aldığını ve tehdit etmediğini söyleyerek hakkında şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme Başkanı’nın müştekinin emniyette verdiği ifadesini okumasından sonra "Bu şahıs senden para alırken tehdit edip, buraların kralının kendisi olduğunu söyledi mi?" sorusu üzerine ifadesini değiştirerek, sanığın kendisini tehdit ettiğini; ancak işyeri sahiplerinin sanığın parayı getirmeyeceğini söylemesi üzerine şikayetçi olduğunu ve emniyette verdiği ifadenin doğru olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, tanık durumundaki işyeri sahiplerini ve diğer tanıkları dinledikten sonra duruşmayı karara bağlayarak, sanık Fazlı Durna’yı TCK’nın 495/1. Maddesi gereği 9 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Sivas’ta Mart ayı içerisinde Mevlana Caddesi üzerindeki internet cafeye gelen sanık Fazlı Durna’nın, cafe çalışanı Davut Tecer’den para istediği, vermezse bıçak ve satır ile gelerek müşterileri rehin alacağını, mahallenin kralının kendisi olduğunu söylediği ve Tecer’i gasp ettiği belirtildi.

SİVAS-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 16:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?