3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas: Cumhuriyet Üniversitesi'nde rektör değişikliği...

Törende konuşan eski Rektör Koçoğlu, 8 yıllık dönemde yaptıkları çalışmaları özetleyerek, "Bu yaptığımız çalışmaları bir turnuva olarak düşünüyorum. Bizler çok güzel işler yaparak, CÜ’nün Türkiye’de adı geçen üniversiteler arasına soktuk. Bunu da tek başımıza değil, tüm çalışma arkadaşlarımızla yaptık. Bundan sonra yeni Rektörümüze görevinde başarılar diliyorum. Her zaman yanında destekçisi olacağım" dedi.


Daha sonra konuşan yeni Rektör Bakır ise yapacakları çalışmaları şu şekilde sıraladı:
"Yapacağımız çalışmaların başında dil sorunu geliyor. Öğretim elemanlarımızın yabancı dil sorununun çözümü olarak bir Yabancı Diller Yüksek Okulu kurulması, kadrosunun oluşturulması, temel ve ileri düzeyde dil öğretim programının yürütülmesinin gerçekleştirilmesi olacaktır.

Daha sonra ’Teknopark’ın kurularak, üniversite-sanayi-kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğinin geliştirilmesi, öğretim elemanlarının kurum dışı danışmanlık yapabilmelerinin sağlanabilmesi, kurum, kuruluş ve işletmelere yönelik konferans, seminer ve tanıtım günlerinin düzenlenmesi, üniversite-kent ilişkisinin geliştirilmesi, Sürekli Eğitim Merkezi’nin geliştirilmesi, etkinlik alanlarının çoğalması, Üniversite televizyonu ve radyosunun kurulması, başarılı öğrencilere burs ve staj olanaklarının geliştirilmesi ve öğrenci kulüp ve topluluklarının desteklenmesi çalışmalarına hız vereceğiz" şeklinde konuştu.


Rektör Bakır, hastanenin geliştirilmesini de hedeflediklerini kaydederek, "Kanser başta olmak üzere bir çok bölümü kapsayan yenilikleri hastanemiz bünyesine katacağız. Böylelikle, hastanemizin hasta sayısını arttırmış ve bölge hastanesi konumuna getirmiş olacağız" dedi.
Yapılan konuşmalar sonrasında eski Rektör Koçoğlu, yeni Rektör Bakır’a cübbesini giydirerek, tebrik etti.


Sivas CÜ Rektörlüğü’ne getirilen Prof. Dr. Mehmet Bakır, 1957 yılında Malatya’da doğdu. CÜ Tıp Fakültesi’nden 1989 yılında mezun olan Bakır, aynı üniversitede, Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları konusunda ihtisas yaptı. Bu bölümde Ana Bilim Dalı başkanı olarak görev yapan Rektör Bakır, evli ve 2 çocuk babası.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 10:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?