3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas: Doktorların yüzde 90 sakat raporu verdi Bağ-Kur 'emekli olamaz' dedi

Yakalandığı hastalık sonunda yüzde 90 sakat kalan ve özürlü olduğuna dair bir rapor alan Ali Osman Demir (43), emeklilik için Bağ-Kur’a başvurdu; ancak olumsuz yanıt aldı. Demir, Bağ-Kur’un emeklilik talebini reddetmesinden dolayı hakkını aramak için Sivas İş Mahkemesi’ne başvurdu.

Edinilen bilgiye göre 10 yıl süreyle Bağ-Kur primlerini yatıran Ali Osman Demir, 1997 yılında yakalandığı hastalık nedeniyle vücudunda oluşan kas erimesi ile iş yapamaz hale geldi. Demir de emekli olabilmek için Bağ-Kur’a başvurdu. Geçtiğimiz günlerde Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’ndan Demir’e, emeklilik isteğinin rededildiğini belirten bir yazı geldi.

Olumsuz cevap üzerine harekete geçen Demir, Sivas İş Mahkemesi’ne başvurdu. Demir, bugün kardeşi Medine ve arkadaşlarının yardımıyla tekerlekli sandalyesiyle Sivas Adliyesi’ne gelerek, İş Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı, dosyanın incelenmesi üzerine duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Demir, gazetecilerin, ’Davayı kazanacak mısınız?’ sorusuna, "Hakkımı almak Türkiye’de zor. Türkiye’de özürlü olmak ayıp bir şey. Şimdiye kadar çalışarak kendi geçimimi kendim sağladım. Şu anda elden ayaktan düştüm. Şimdi ise Bağ-Kur bizi reddediyor. Bugüne kadar parasını aldılar. Kendi parasını alacağı zaman alıyor, bizi ise şimdi reddediyor. Yüce yargının kararını bekleyeceğiz. Bunu duysunlar, utansınlar" şeklinde konuştu.

SİVAS-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 15:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?