2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas: İşsiz baba bisikletiyle Ankara yollarına düştü...

Sivas’tan bugün sabah saatlerinde hareket eden Halil Fişne, 3 yıldır işsiz olduğunu belirtti. 15 yıl Sivas CÜ’de mevsimlik işçi olarak çalıştığını ve 3 yıl önce çıkarıldıktan sonra bir daha işe alınmadığını belirten Fişne, "15 yıl üniversitede park ve bahçe düzenlemesinde mevsimlik işçi olarak çalıştım. Ancak 3 yıl önce beni işten çıkardılar ve bir daha işe almadılar. Ben de bu zaman içerisinde, inşaatta iş bulduğumda evime para götürebildim. Kalıcı bir işim olmadı. İşsiz olduğum süre içerisinde elektrik borcumu ödeyemedim. Geçtiğimiz yıl yine bisiklet ile Ankara’ya gittim. Başbakan ile görüştüm. Döndüğümde ise hiçbir şey olmadı." dedi.


Evine bakamadığı için bunalıma girdiğini ifade eden Fişne, "İşsiz olduğum için bunalıma girdim. Hakkımı aramak için yine Ankara’ya gidiyorum. Eğer bir sonuç alamazsam hem çocuklarımı hem de kendimi öldüreceğim. Ama bunun öncesinde hakkımı alana kadar bu işin peşini bırakmayacağım." şeklinde konuştu.


Halil Fişne, geçen yıl Ankara’ya giderken yanında ekmek ve soğan olduğunu ancak bu yıl onları da bulamadığını belirterek, "Bir hocam bana bisiklet hediye etti. Onunla Ankara’ya gideceğim. Geçen yıl ekmek soğan vardı yanımda ama şimdi 7 milyon birde arkadaşımın verdiği 5 milyon lira para var. Ben soğanımı da kaybettim. Ekmeğimi kaybetmemek için tekrar Ankara’ya gidiyorum." diye konuştu.


Fişne, mevsimlik çalıştığı Sivas CÜ yolundan Ankara’ya gitmek için Kayseri güzergahını takip edeceğini de sözlerine ekledi.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 14:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?