2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas: Kamu-Sen'den memur zamlarına simitli protesto...

Kamu-Sen il binasında düzenlenen basın toplantısına Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Musa Akkaş ile Kamu-Sen'e bağlı diğer sendikaların başkanları katıldı. Toplantıya simitle gelen Musa Akkaş, memura 1 Temmuz'dan geçerli olan yüzde 6'lık zam ile simidin lüks yiyecekler arasına girdiğini ifade ederek, "Bu simitlerin bir amacı var. Çünkü 1 Temmuz itibariyle kamu çalışanlarına yüzde 6'lık zam verdi.

Bir memurun maaşı 15 ile 20 milyon lira arasında zamlandı. Bu maaşla artık kamu çalışanının yemek yemesi mümkün değil, simit bile lüks yiyecekler arasına girdi." dedi. Akkaş açıklamasında, memura verilen maaş zammı ile 9/1 derecedeki öğretmenin maaşının 636 milyon 800 bin lira olduğunu belirterek, "İşte bu ücretle kamu çalışanı ayakta kalma mücadelesi veriyor. Türk memuru bunların hiçbirini hak etmemiştir. Türk memuru olarak insanca yaşayacak ücret, çalışmamızın karşılığı. Hakkımızı istiyoruz. Açıklanan yüzde 6'lık zam memurun yüzünü güldürmedi, aksine öfkesini artırdı." diye konuştu.


Akkaş, Hükümet tarafından askerin zam isteminin geri çevrilmesini de eleştirerek, "Söz konusu olduğunda işsizleri tehdit unsuru olarak kullanan siyesi erk, bu gün nihayet en sabırlı kesim olan askerlerin bile sabrını taşırmıştır." şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalar sonrasında protesto için getirilen simitler, çay işliğinde yenildi

iha-sivas
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 17:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?