3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas: Yazıcıoğlu memleketi Sivas'ta coştu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Türk çocuğu, bir gün kendine hor bakan, tepeden bakan, kırdığı kabuğunu beğenmeyen, erken büyüyenlere kızarsa, sandığı sıkar ve suyunu çıkarır" dedi.

Memleketi Sivas'ta Mevlana Meydanı'ndaki mitinge eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile katılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, mitinge katılan yaklaşık 10 bin partilisini selamladıktan sonra kırmızı gül attı. Yazıcıoğlu konuşmasına AK Parti'yi eleştirerek başladı. Yazıcıoğlu, 368 milletvekiliyle AK Parti'nin muktedir olamadığını ileri sürerek, "Birileri meclise 368 milletvekiliyle gittiler. 368 milletvekiliyle hala diyor ki iktidar olduk ama muktedir olamadık. Muktedir olman için millete dönmen lazım" dedi.

Yazıcıoğlu, seçim meydanlarında Başbakan'dan iş isteyenlere yönelik yapılan azarlamaları da eleştirerek, "Seni omzunda taşıyanları ne çabuk azarlamaya başladın. Pancar çiftçisi köylü kadın problemine çözüm istiyor, Allah'tan kork, 'Yat da bir de ağzına ekmeğimi ben vereyim' diyor. Benim köylü kadınım aç olabilir ama asla onursuz değildir. Kimsenin elinden ekmek almaz. Delikanlılarım, işsiz bırakıldınız. Kahvehane köşelerinde duman altı oldunuz. Okulları bitirdiniz mesleğiniz var ama işiniz yok. Hükümetler ne için vardır; iş üretsin diye. Ama seçim meydanlarında Sayın Başbakan diyor ki, 'Biz size iş sözü vermedik. Taşı sıkacaksınız suyunu çıkaracaksınız.' Türk çocuğu bunu biliyor, zaten taşı sıkıp suyunu çıkarıyor. Türk çocuğu, bir gün kendine hor bakan, tepeden bakan, kırdığı kabuğunu beğenmeyen, erken büyüyenlere kızarsa, sandığı sıkar ve suyunu çıkarır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'dan sonra Muhsin Yazıcıoğlu, eleştiri oklarını çevirdiği eski başbakanlar Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit'in yanlış politikaları nedeniyle bütün vatandaşların borçlu olduğunu öne sürdü. Yazıcıoğlu, küçük bir kıza "Kaç para borcun var" şeklinde sorduktan sonra şöyle konuştu:

"Bakın Merve diyor ki, 'Benim hiç borcum yok.' Ama o büyük amcalar vardı ya devleti idare eden Ecevit, Demirel amcaların. Onlar sana 3 bin dolar borç yüklediler senin adına. Şimdi de yeni gelen var ya Tayyip amcaların, Onlar da 700 dolar eklediler. Toplam borcun 3 bin 700 dolar oldu" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren miting sonrasında BBP lideri Yazıcıoğlu, Sivas Belediye Başkan adayı Nevzat Yanmaz için tüm Sivaslılar'dan destek istedi.

SİVAS-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 19:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?