3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas AKP karıştı

Sivas'ta yaklaşık Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) önüne gelen 50 kişilik bir grup, 28 Mart yerel seçimlerinde destekledikleri adayın isminin yerine başka bir adayın isminin açıklanmasına tepki göstererek, AKP ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'i protesto etti.
AKP Genel Başkanlığı tarafından Sivas Belediye Başkanı adayının isminin açıklanmamasına rağmen, Sivas'ta yayın yapan yerel televizyonlarda 10 adaydan Sami Aydın'ın isminin açıklanmasına tepki gösteren ve diğer aday İbrahim Balaban'ı destekleyen 50 kişilik grup, parti binası önünde eylem yaptı. Parti yönetimine tepki gösteren eylemciler, "Temayül yoklamasında kim birinci olduysa o aday olsun. Sami Aydın diye yerel televizyonlarda açıklama yapılması çok yanlış bir şey. 10 aday çıktı. Bunlara masraf yaptırıldı. 9 adayın masrafını kimler ödeyecek. Sivas'ta sadece AKP yok. Diğer partilerde var. Bizim istediğimiz adaletli bir şekilde aday seçilsin. Abdullatif Şener'in baskısıyla olmasını istemiyoruz. Şimdi sayın Şener nerede. Adalet ve Kalkınma Partisiyse adalet uygulansın. Adalet nerede. Sivas'ta sadece Ak Parti Yok. Saadet'te var, Birlik partisi de" diye tepki gösterdiler. Seçilmiş'e oy vereceğim. Bizler buradayız, Abdullatif Şer nerede?" şeklinde protesto ettiler.
Polisin müdahale etmediği eyleme katılanlar, daha sonra sessizce parti binasının önünden ayrılırken, yarın daha kalabalık bir şekilde protesto düzenleyeceklerini belirttiler.
İSMAİL GÜNEŞ - SİVAS (İHA)
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2004 Cumartesi 22:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?