2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas Belediye Başkanı Aydın göreve başladı

28 Mart yerel seçimlerinde AKP'den Sivas Belediye Başkanlığı'na seçilen SamiAydın, mazbatasını aldı. Belediye binasına gelerek görevine başlayan Aydın, ilk icraat olarak AKP rozetini çıkardı.
AKP'den Sivas belediye başkanı seçilen Sami Aydın, bugün öğle saatlerinde İl Seçim Kurulu'nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Toplam oyların yüzde 50,16'sını alarak büyük bir başarıya imza atan Sami Aydın'ın mazbata alma törenine, AKP il teşkilatı katıldı.
Daha sonra Sivas Belediyesi binasına gelen Sami Aydın'ı, büyük bir kalabalık karşıladı. Burada yaptığı konuşmasında, görevlerin gelip geçici olduğunu belirterek, günün birinde geldiği bu görevden gideceğini söyledi. 1828 yılından beri Sivas Belediyesi'nde görev alan tüm Belediye Başkanlarına teşekkür eden Sami Aydın, okunan dualardan sonra makamında Belediye eski Başkanı Osman Seçilmiş tarafından karşılandı. Seçilmiş, yeni Başkan Aydın'ı tebrik etti. Seçilmiş'e sivil hayatında başarılar dileyen Başkan Aydın da, "İnşaallah Sivas'ımız için bu sonuç hayırlı olmuştur. Hepimiz Sivas için yola çıktık. Bu gün biz bu göreve geldiysek Biz halkın teveccühünün bu yönde olduğu için buraya geldik. Diğer arkadaşlardan üstün vasfımız olduğundan değil, halkımız bu yönü tercih etmiştir. Biz arkadaşlarımızı adına da yürütmüş olacağız" dedi.
Yapılan konuşmalar sonrasında yeni Başkan Aydın, eski Başkan Seçilmiş'e Hayat Ağacı plaketi hediye etti. Daha sonra ilk icraatını yapan Aydın, AKP rozetini çıkardı.
Bu arada, Başkan Aydın'ı tebrik etmek isteyen partililer, makamın kapısını zorlarken, dışarıda bekleyenler izdihama neden oldu.
SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 20:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?