2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas Belediyesi AB'ye hazırlanıyor

Sivas Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) uyum süreci için çalışmalarına hız verdi. Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Ekrem Çınar başkanlığında, 17 Aralık öncesi uyum sürecinde geride kalmamak ve AB fonlarından maksimum faydalanmak için bir komisyon kuruldu.

Sivas Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Türkiye’nin adaylık sürecinde AB fonlarından maksimum faydalanması için Fon Takip Komisyonu’nun kurulduğu belirtildi. Açıklamada, "AB, aday ve adaylığa üye ülkelere vatandaş odaklı projeler için hibe nitelikli fonlar kullandırıyor. Bu fonlardan faydalandırılmak üzere, Türkiye 26 bölgeye ayrılmış durumda. Sivas’ın yer aldığı 19. bölgede Kayseri ve Yozgat bulunuyor. Bu 3 ilin uygun projeler üretmesi halinde fonlardan yüksek miktarda hibe nitelikli kredi kullanabilecek. Bu kaynaktan istifade etmekte gecikmek istemeyen Sivas Belediyesi tarafından Belediye Başkanı Sami Aydın’ın talimatıyla Fon Takip Komisyonu kuruldu" denildi.

Komisyonun ilk toplantısının Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Çınar, Belediye Meclis Üyesi ve Tarihi Kentler Birliği Üyesi Zeki Sarılar, Özel Kalem Müdürü Mahir Kuzucu, AR-GE Sorumlusu Hakan Tekeş ve Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Aydındağ’ın katılımı ile yapıldığının ifade edildiği açıklamada, bundan sonra yapacak çalışmaların yol haritasını belirlendiği kaydedildi.

SİVAS (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 09:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?