3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas Belediyesi'nin porjeleri hayata geçiyor

Başkan Aydın, açılışı veya temel atma töreni yapılacak olan çalışmaların büyük kısmının Sivas Belediyesi’nin projesi olduğunu ifade ederek, "Göreve geldiğimizde dediğimiz gibi, imrenilen Sivas için yaptığımız çalışmaların startı verilmeye başlandı" dedi.

Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Aydın, ilk olarak, hafta sonu Sivas’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in programını açıkladı. Konuşmasında, hafta sonu Sivas’ta geniş bir gündem olduğunu kaydeden Başkan Aydın, "8 Ekim Cuma günü başlayacağımız programlarımızın ilki, bu yıl 15.’sini gerçekleştireceğimiz Toplu Düğün Şöleni olacak. Milletvekillerimizin katılacağı bu programda, 223 çiftimizin düğününü yapacağız. Ardından Cumartesi günü sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcımız Abdüllatif Şener ve bazı bakanlarımızın katılımıyla yapılacak olan 4 Eylül Sulama Barajı’nın açılışı gerçekleştirilecek. Aynı gün belediyemiz ve Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ortaklaşa yapacağı sosyal konutların temel atma töreni gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Cumartesi günkü programlardan sonra Başbakan Erdoğan’ın Sivas’tan ayrılacağını ve diğer programları Başbakan Yardımcısı Şener’in takip edeceğini kaydeden Başkan Aydın, "Pazar günü ise belediyemizin yaptırdığı 68 dairelik sosyal konutların sahiplerine anahtar teslimiyle, belediyemizin şirketi olan ÖZBELSAN’ın yeni üretim yapacağı fabrikanın temel atma törenini de Başbakan Yardımcımız Abdüllatif Şener gerçekleştirecek" şeklinde konuştu.

Başkan Aydın, yapılacak olan programların büyük bir kısmının Sivas Belediyesi’nin çalışma programında yer aldığını söyleyerek, "Belediyelerin işleri yanında, sosyal belediyecilik işleri de var. Bunların bazıları toplu düğün şöleni, maddi sıkıntı içerisinde olan vatandaşlarımızı ev sahibi yapılması ve belediyemizin yan kuruluşunun genişletilmesidir. Bizler göreve geldiğimizde ’İmrenilen Sivas’ sloganıyla yola çıktık. Bunların startını hafta sonu veriyoruz. Çünkü muhtaç ailelerin ev sahibi yapılması imkanı birçok yerde yok. Bununla birlikte ÖZBELSAN için kurulacak olan yeni tesislerde hem işsizlerimize iş vereceğiz, hem de çalışmalarımızı artırarak, diğer illere ürün satacağız" ifadelerinde bulundu.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 13:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?