2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas Cezaevi'nde annelere tiyatro gösterisi

 Sivas Açık Cezaevi'nde hükümlü kadınlar, Anneler Günü münasebetiyle "Sevgi Barışı" isimli tiyatro oyununu sergiledi.
Turan Özdemir'in yazdığı, Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Aylin Gürsoy'un yönettiği "Sevgi Barışı" isimli tiyatro oyunu, Sivas Açık Cezaevi sinema salonunda sahnelendi. Tiyatro oyununu Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Özdemir, devlet daireleri müdürleri ve eşleri ile cezaevinde tutuklu bulunan kadın mahkumlar izledi.
Cezaevinde çeşitli suçlardan hükümlü bulunan Nahide Özdemir, Hatice Tekbaş, Aynur Yiğit, Emel Baloğlu, Gülseren Elkatmış, Selda İşçimen, Seçkin Eligür, Meral Şentürk, Hatice Karagöz, Mehtap Baran, Yaşar Göktepe ve Türkan Binay'ın rol aldığı oyunda, insanlar arasında barışı, sevgiyi ve çevre güzelliklerini koruma konusu işleniyor.
Oyun sonunda oyuncuların Anneler Günü'nü kutlayan Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Özdemir, oyunculara gül dağıttı. Başsavcı Özdemir, tüm kadın mahkumların ve annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, "Cezaevinde kalan hükümlülerin çoğunun anne olduğunu biliyoruz. Buradan Sivaslı çocuklara ve annelere bir şeyler sergilemek istedik. Ayrıca dünyada ilk kez cezaevinden çocuklara ve annelere bir oyun sergilemiş olduk" dedi.
Konuşmalar sonrasında oyuncu kadın mahkumlar, salondaki davetlilerin çocuklarını sahneye alarak, annelik özlemlerini biraz da olsun gidermenin mutluluğunu yaşadılar.
SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 18:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda IP: 88.250.228.xxx Tarih : 7.01.2013 13:35:43

çok güzel tebrikler :)