3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas Sağlık Müdürlüğü'nden ishal uyarısı

Sivas İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, yaz aylarının başlaması ile birlikte ishal vakalarının artabileceğinin altını çizerek, anne ve babalara uyarıda bulundu.
Sivas Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada, yaz aylarının başlaması ile ishal vakalarında artış olduğunu belirterek, "Ülkemizde 5 yaş altı 12 milyon çocuk ishal vakası olduğu belirlendi ve bunların 10 bininin kaybedileceği tahmin ediliyor. Basit bir hastalık gibi görünen ishalin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu derece öldürücü etkisi vardır. İshalli çocukların kaybettikleri sıvıyı ve tuzu tekrar vücuda kazandırmak için hazırlamış olduğumuz oral rehidratasyon sıvısı hasta çocuklara ücretsiz dağıtımını tüm sağlık ocağı, sağlık evi ve hastanelerde yapıyoruz" dedi.
Sadettin Yazı, ishale neden olan başlıca sebepleri de belirttiği açıklamada, temiz içme suyu ve kullanma sularının yetersizliği, kanalizasyon alt yapısının yetersiz olduğunu, kişisel temizliklerin yetersizliği ve beslenme bozukluğu bağışıklık sisteminin yetersiz olması ishalin başlıca nedenleri olduğunu ifade etti.
SİVAS -İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 01:32:23
Güncelleme :2 Temmuz 2004 Cuma 10:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?