3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas Sanayi Odası okul yaptırıyor

"Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) yaptıracağı ilköğretim okulu için Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı.
Valilik Brifing Salonu'nda imzalanan protokole Vali Hasan Canpolat, STSO Başkanı Osman Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Hasan Canpolat, Sivaslılar'ın, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na ilk destek, bir hayırsever tarafından Doğanşar'a yaptırılan yurt ile başladı. Daha sonra iş adamlarımız gelerek eğitime kampanyaya çeşitli katkılarda bulundu. Son olarak ta bu gün STSO tarafından yapılacak okul için protokol imzalanıyor. Bu tür eğitime destekte bulunmak isteyenlere bütün kolaylıklar sunulacağız. Çünkü gelişmiş bir ülke için eğitimli insanların yetiştirilmesi önemlidir. Bizlerde en büyük sorunlar başında olan eğitime tüm yönüyle destek veriyoruz" dedi.
Daha sonra konuşan STSO Başkanı Osman Yıldırım ise eğitime yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak olduğunu belirterek, "Ülkemiz genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Genç nüfusun eğitilmesi için tüccar, sanayici ve iş adamlarımız olarak Sivas'a bir ilkokul yaptırma kararı aldık. STSO Meclisimizin 09 Nisan 2004 tarihli kararı ile Sivas'a 12 derslik bir ilköğretim okulu yaptırarak eğitime destek kampanyasına katılmaya karar verdik. Kampanyamıza 2 bin 500 üyemizden yaklaşık 100'er milyon bağış toplayarak, valiliğimiz tarafından belirlenecek olan arsaya bir okul yaptıracağız" şeklinde konuştu.
STSO Başkanı Osman Yıldırım ve Vali Hasan Canpolat tarafından imzalanan protokolle belirlenecek olan arsaya bir ilkokul yaptırma kararı alındı.
iha-sivas
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 11:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?