3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas' ta sinema bir ay ücretsiz...

Konu hakkında açıklamada bulunan Megapol Sineması Müdürü Uğur Özdal, Türk tarihi için çok önemli gördükleri bu yapıtı, ücretsiz olarak sunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Tüze Grup olarak Sivas’ın da içinde bulunduğu yaklaşık 190 sinemada yayınlamaya başladıkları filme Sivaslıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Özdal, "Seyircilerimizin, üzerinde yaşadıkları toprakların değerini anlamaları ve geçmişte bu toprakları almak için verilen mücadelede dökülen kanlardan, yıkılan ocaklardan ders alınması için bu filmi ücretsiz olarak yayınlamak istedik. Filmimiz 1 ay süre ile günde 4 ayrı seans olarak yayınlanıyor. Gösterime girdiği günden bu güne seyirci sayımız, diğer 4 salonumuzdaki toplam seyirci sayısını geçti. Filmi bir kere izleyenlerin tekrar tekrar gelmesi bizleri sevindirdi. Amacımıza ulaştığımızı ve kültürümüze bir katkı sağladığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Bir anket çalışması yaptıklarını kaydeden Özdal, film hakkında izleyicilerle yaptıkları anket ile izleyicilerin fikirlerini alma şansını yakaladıklarını söyledi. Filmi izleyen seyirciler de düşüncelerini, "Bu filmi izlediğimizde sanki Kurtuluş Savaşı’na bizler de katılmışız gibi hissettik. Tüm sinemaların bu şekilde kültüre yönelik hizmet vermelerini bekliyoruz" şeklinde ifade etti.
Bir ay ücretsiz olarak yayınlanacak olan Cemil Yavuz’un yazdığı, Ahmet Okur’un yönettiği ve başrollerini Eşref Kolçak, Murat Ergür, Ebru Tekgündüz, Kenan Bal ve Okay Şenol paylaştığı belgesel filmin müziğini Ali Oytam yaparken, film İstemi Betil tarafından seslendiriliyor.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2004 Cuma 13:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?