2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas Valisi Hasan Canpolat ilçe gezisinde

Yaz aylarında yapılan şenliklere katılan Sivas Valisi Hasan Canpolat ilk olarak ’Kurtlapa Beldesi 2. Geleneksel Sünnet Şöleni’ne katıldı. Sünnet şölenine Vali Hasan Canpolat’ın yanı sıra, AK Parti Sivas Milletvekili Ömer Kulaksız, Belde Belediye Başkanı Ali Çoşkun ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurtlapa Beldesi’nde 40 çocuğun sünnet edildiği şölende, Vali Canpolat çocuklara kol saati hediye etti. Tören alanından ayrılırken, doğuştan bedensel engelli olan ve kendi imkanları ile yaptığı tekerlekli sandalyesini gören Vali Canpolat, Ahmet Özler’e (36) akülü araba sözü verdi.


Daha sonra Yıldızeli İlçesi’nde, ’9. Geleneksel Sebahattin Öztürk Karakucak Güreş Festivali’ne katılan Vali Canpolat, burada bir konuşma yaparak, Sivas’ta şenliklerin eksik olmadığını ve bunun sürekli olması gerektiğin belirtti. Canpolat, "Zannediyorum Türkiye’nin hiçbir yerinde bu birlik ve beraberliği simgeleyen bir etkinlik yoktur. Bu açıdan Sivas’a hoş görünün, muhabbetin başkenti diyoruz. Bu her şeyden önemlidir ama bunların olması yeterli değildir. Bunların yanı sıra, insanlarımız gelişmek ve kalkınmak ister. Bugün bütün Türkiye’de olduğu gibi Sivasımız’ın köyüyle beldesiyle bir kalkınma hamlesi var, adeta bir şantiyeye dönmüştür" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından güreş müsabakaları yapıldı. Vali Canpolat daha sonra, Yıldızeli İlçesi’nde İş-Kur Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen el sanatları sergisinin açılışını yaptı.
Vali Canpolat, son olarak Sivas’ın Zara İlçesi’nde düzenlenen ’6. Geleneksel Bal ve Kültür Festivali’ne katıldı. Festivalde AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç, İlçe Belediye Başkanı Galip Ergut ve Kaymakam Mustafa Ayhan ile yaklaşık bin kişi de hazır bulundu.

 Festival öncesi protokol eşliğinde yaklaşık 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile ilçenin cadde ve ara sokakları gezildi. Yapılan yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Vali Canpolat, bu birlik ve beraberliğin kıymetini bilinmesi gerektiğinin altını çizerek, "Birlik ve beraberlik mesajı veren bu festivallerde bizi birbirimize bağlayan kavram nedir diye düşünmeliyiz. Anadolu’da var olmamıza neden olan şey, aslında bu kavramların altında yatıyor. Tarih hiçbir millete karşı torpil yapmaz ve şurası kesindir ki kesinlikle acımasızdır. Ama Türk milleti yaklaşık bin yıldır bu topraklarda yaşıyor. Bir milletin maddi yönden ilerlemiş, zenginleşmesi olması önemli değil, önemli olan birbirine birlik ve beraberlik içinde bağlanmış olmasıdır" dedi. Yapılan konuşmanın ardından, bal yarışması yapıldı. Azeri dans grubunun gösterisi de festivale renk kattı.
Yapılan etkinlikler çerçevesinde Vali Hasan Canpolat’a teşekkür plaketleri verildi.

SİVAS (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 10:34:49
Güncelleme :22 Ağustos 2004 Pazar 10:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?