2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas'a Ziraat Bankası çıkarması

Çeşitli inceleme ve toplantılara katılmak üzere Sivas’a gelen Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, ilk olarak Vali Vekili Celil Öz, Vali Yardımcısı Ali Mantı ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ın davetlisi olarak tarihi Abdiağa Konağı’ndaki sabah kahvaltısına katıldılar. Ardından tarihi ve turistik ziyaretler kapsamında 4 Eylül Sivas Kongresi kararlarının alındığı Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi’ni gezen davetliler, kongre salonunda basın mensuplarına poz verdi.


Burada bir açıklama yapan Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, ülke genelinde son yıllarda yaşanan ekonomik krizden sonra Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki kalkınma hamlesi gibi bir kalkınma hamlesi yaşandığını söyledi. Çağlar, bu hamle içerisinde Ziraat Bankası olarak yenilenme dönemine girdiklerini ifade ederek, "Türkiye’nin en aktif büyüklüğüne sahip banka olarak da yerimizi almak istiyoruz. Şu anda fevkalade heyecanlıyız. Bizden önce Cumhuriyet’in temellerini atan insanların bu ülkeye yapmış olduğu katkıların bir benzerini yapmak için Sivas’tayız. Ziraat Bankası’nın 16 yıldır durmuş, krediler boyutuyla sektörden uzaklaşmış olan yüzünü buradan itibaren çevirmeye gayret ediyoruz. Esnaf, çiftçi ve tüccarla el ele vererek, Türkiye ekonomisini katkıda bulunmak için buradayız" diye konuştu.


Son günlerde bazı kesimlerin Ziraat Bankası aleyhinde çiftçileri desteklememesi gibi söylentilerin olduğunu, ancak bunun gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Çağlar, "Mart 2003 tarihinde göreve başladığımızda, bu bankanın kredileri 250 trilyon civarındaydı ve büyük bir kısmı donuk haldeydi. Bizim sadece 2004 yılı bütçesinde tarımsal alanda koyduğumuz kredilendirme hedefimiz, 1.2 katrilyon civarında. Yıl sonu hedeflerimiz olan 750 trilyon liralık bir krediyi, Türk çiftçisine sunmuş vaziyetteyiz. Yıl sonunda da bunu yapacağız. Dolayısıyla Ziraat Bankası’nın, 140 yıldır geleneklerine uygun olarak tarımı finanse etmekten asla vazgeçme gibi bir politikası yoktur" şeklinde konuştu.


Ziraat Bankası’nın yenilenme dönemine geçtiğini de kaydeden Çağlar, altyapı sistemini yenilediklerini, çalışma sistemlerinin özel bankacılıkta olduğu gibi kişiye özel olarak değiştirileceğini belirtti. Çağlar, 2005 yılında Ziraat Bankası’ndaki kuyrukların bitirileceğini de sözlerine ekledi.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 11:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?