3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivaslı Yiğidolar statlara sığmadı

Taraftarları diğer statlara sığmadığı için Olimpiyat Stadı’nda yapılan Sivasspor-Karagümrük Kyoto maçına dün 40 bin Sivaslı akın etti. Kendi evindeymiş gibi son derece rahat oynayan Sivasspor maçı 3-2 kazandı

Halkalı’daki Olimpiyat Stadı’na giden tüm yollar kırmızı beyaz bayraklı Sivasspor taraftarlarıyla doluydu. Stadın çevresinde çoluk çocuk İstanbul’da yaşayan Sivaslı aileler sanki bir düğün ya da şehir festivali varmışçasına Atatürk Olimpiyat Stadına akın etti. Üç milyona yakın nüfuslarıyla istanbul’da yerleşik Sivaslılar -ki biz zamanlar şehrin belediye başkanını bile kendileri seçtirdiklerini söylemekten gurur duyuyorlar- hem uzun zamandır görmedikleri tanış ve köylüleriyle buluştu hem de sıla özlemlerini giderdi.

Sivasspor’un birkaç ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesspor ile oynadığı maça gösterilen yoğun ilgi üzerine Ali Sami Yen Stadı full çekmiş ve on bini aşkın Sivasspor taraftarı maça girememişti. Bu tecrübenin ardından dün oynanan maç yine yoğun ilgi nedeniyle 80 bin kapasiteli Olimpiyat Stadyumu’nda oynandı. Sivaslı yöneticilere göre bunun nedeni "Sivaslıları ağırlayabilecek tek stad olması."

Birinci lige çıkma yarışının iddialı ekibi Sivasspor dün İkinci Lig A Kategorisi maçında Karagümrük Kyoto ile kozlarını Olimpiyat Stadı’nda 40 bin’e yakın hemşerilerinin desteğiyle paylaştı. Oldukça çekişmeli geçen ve adeta bir’îstanbul derbisi’olan maçı Sivasspor 3-2 kazandı. Kendilerine "Yiğidolar" diyen Sivaslılar, tribünleri maç boyunca Sivas’a özgün türküleri ve tezahüratlarıyla takımlarını destekledi.

Adeta ’azınlıkta’ kalan ev sahibi Karagümrük taraftarları ise tüm güçleriyle takımlarını desteklemek ve seslerini duyurabilmek için maç boyunca boşuna gırtlak patlattı.
Sİvas
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 10:46:18
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 17:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?