2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas'ta 60 acemi kasap yaralandı

Erken saatlerden itibaren kurban kesme yarışına başlayan kasaplardan bazıları soluğu hastanelerde aldı. Sivas SSK'ya 15, Sultan Birinci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'ne 40 ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 5 olmak üzere toplam 60 kişi, kesik ve kırık şikayetiyle başvurdu. Hastanelere gelen yaralı kasaplarının çoğunun sol ellerini kestikleri görüldü.
Sultan Birinci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınanlardan bir tanesi, 30 yıllık kasap olduğunu belirterek, "Hayvanı yatırıp keserken darbe yaptı ve bıçak elimden kaydı. Yaralanarak çok kan kaybettim. 30 yıllık kasabım, ilk kez başıma böyle bir şey geldi" dedi.
Şarkışla İlçesi'nde kurbanı yıkmak isterken bağladığı ipe sıkışan Remzi Duman (50) isimli şahsın ise parmağı koptu. Şarkışla Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrasında kopan parmağı buz içerisine konup Sultan Birinci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'ne ambulansla getirilen Duman, "Kurbanı yıkarken parmağım ipe sıkıştı. Bir anda koptu. Hastaneye geldik. Ancak geç kaldığımızdan parmağım yerine dikilmeyecek" dedi.
Diğer taraftan, hastane yetkilileri, bu zamana kadar müracaat edenler arasında ağır yaralı olmadığını bildirdi.
İSMAİL GÜNEŞ - SİVAS (İHA)
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2004 Salı 20:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?