2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas'ta bisiklet yarışları kaza ile başladı: 5 yaralı

4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıldönümü kutlamaları nedeniyle geleneksel hale getirilen ve bu yıl 2.’si düzenlenen bisiklet yol yarışmasının startını Vali Hasan Canpolat verdi. Vali Hasan Canpolat Cumhuriyet Meydanı’nda 20’si genç bayan ve 70’i yıldız erkek olmak üzere 90 yarışmacının katıldığı bisiklet yol yarışmasının startını verdi.

Yarışçılar için start bayrağını eline alan Vali Canpolat, geri sayımı fark edemeyince, bayrak kaldırılmadan yarışmacılar çıkış yaptı.

18 ilden katılımın olduğu bisiklet yol yarışmasında yıldız erkekler 70 kilometrede genç bayanlar ise 50 kilometrede yarışırken, yarışçıların yol güvenliğini sağlamakta kullanılan Sivas Savunma Müdürlüğü’ne ait Volkan Arıklı’nın kullandığı 58 FR 818 plakalı kamyonet, Kemalettin İbni Hümam Caddesi üzerinde orta refüjden diğer yola geçen Osman Yılmaz Şahinbay’ın kullandığı 38 AS 038 plakalı özel araçla çarpıştı.

Kazada araç sürücüleri Volkan Arıklı, Osman Yılmaz Şahinbay ile her iki araç içindeki yolcular Yunus Yeşil, Hadi Solmaz ve Nazif Ekinci olmak üzere 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirilirken, kaza sonrasında bisikletlerin geçtiği yok kısa sürede açılarak, yarışların devamı sağlandı.

iha-sivas
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 12:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
volkan arıklı IP: 88.254.126.xxx Tarih : 20.07.2008 13:00:15

degerli bu metni yazan kankilere duyurum daha düzgün bilgi edinip haber yazmaları o kazayı yapan benim ayaklarımda 6 kırık vardı birde ben kamyoneti deil bmw yi kulanıyodum bisiklet yarıslarından dolayı olan bi kaza deil dikkatsiz bir bisiklet kullanıcısının ara sokaktan konturolsüz bicimde ana caddeye cıkmasından kaynaklanan bi kazadır.