2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas'ta fotograflı şantaj davası

Sivas'ta, 2003 yılı Aralık ayı içerisinde bir erkeğin başka bir erkekle ilişkiye girer gibi yaparak fotoğraf çekip, daha sonra fotoğraflar karşılığında 60 milyon lirayla, bir cep telefonu gasp ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 3 sanığın duruşmasına başlandı.
Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanıklar A.H. (25), U.Y. (23), A.T. ve müşteki Y.G. hazır bulundu.
Sanıklardan A.H., müşteki Y.G. ile internette chat yaparken tanıştıklarını, yaklaşık 2 ay arkadaşlık yaptıktan sonra telefonla konuşarak buluştuklarını ve biraraya gelerek, bir bekar evine gidip, alkol aldıklarını söyledi. Daha sonra Y.G. ile birlikte espri olsun diye çıplak fotoğraf çektirdiklerini belirterek, amaçlarının müştekiyi gasp etmek olmadığını, aralarında espri yaptıklarını ileri sürdü.
U.Y. ise müştekinin kendilerine para ve cep telefonu vererek, fotoğraf makinesi ve negatifleri almak istediğini, birkaç kez müştekiye negatifleri götürdüğünü, fakat kendilerini tehdit edercesine "Seninle sonra görüşürüz" dediğini söyledi. Makine ve filmi arkadaşı A.T.'ye emanet olarak verdiğini, içine bakmamasını söylediğini kaydeden U.Y. amaçlarının müştekiyi gasp etmek olmadığını ifade etti.
A.T. ise olayla hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, A.H ve müşteki Y.G'yi tanımadığını, olay günü arkadaşı U.Y.'nin evine gelerek başının belada olduğunu söylediğini ve paketlediği emaneti kendine verdiğini belirtti. A.T., arkadaşı U.Y.'nin paketin içine bakmamasını tembihleyip, daha sonra gelip alacağını söylediğini kaydetti. A.T., daha sonra polislerin eve gelerek, Y.G.'nin kendisine bir şey verip vermediğini söylemesi üzerine emaneti polise verdiğini, olayla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.
Müşteki Y.G.'nin avukatı Mehmet Ali Ada ise mahkeme heyetinden duruşmanın basına kapalı olarak yapılmasını talep etti. Mahkeme başkanı, duruşmanın cinsellikle ilgili olmadığını, gasp davası olduğunu söyledi belirtmesine rağmen duruşmanın basına kapalı olarak devam etmesine kararını verdi. Daha sonra basın mensupları duruşma salonundan dışarı çıkarıldı.
Duruşmada, A.T'nin tahliyesine karar verildiği ve davanın ertelendiği öğrenildi.
SİVAS - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2004 Pazartesi 14:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?