2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sivas'ta hırsızların 2 Temmuz oyunu

Sivas’ta, bir camiye giderek 2 Temmuz Sivas olaylarının yıldönümünde camilere bombalı eylem yapacaklarını söyleyen 2 kişiden biri cami cemaati tarafından yakalandı. Diğer şahsın kaçtığı belirtilirken, polisin yaptığı incelemede, zanlıların bombalı eylem iddiasını hırsızlık amacıyla ortaya attıkları anlaşıldı.
Edinilen bilgiye göre, Gülyurt Mahallesi’ndeki Gülyurt Camii’ne gelen 2 kişi, 2 Temmuz Sivas olaylarının yıldönümünde Sivas’taki camilere bombalı saldırı yapılacağını söyleyerek camiden uzaklaştı. Kısa bir süre sonra ikindi namazı camiye gelerek içeri giren imam Mehmet Acı, halıların çiğnendiğini fark ederek dışarı çıktı. Daha önce kendisi ve cemaatle 2 Temmuz günü Sivas’ta bombalı saldırı yapılacağını iddia eden şahısları cami yakınında gören imam Avcı, cemaatten şahısların yakalanmasını istedi ve polise haber verdi. Bu arada Cami cemaati Erzincan Kemah nüfusuna kayıtlı Kemal Kartal (35) isimli şahsı yakalayıp camiye kilitledi. Kartal’la birlikte camide bulunan diğer şahıs ise kaçmayı başardı. Kartal, daha sonra olay yerine gelen polise teslim edildi.
İddialar üzerine olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube ekipleri ise cami etrafına güvenlik şeridi çekerek, inceleme yaptı. Şahısların kaçarken Gülyurt Mahallesi 15. Sokak üzerine bıraktıkları boş çantadan şüphelenen ekipler, olay yerine bomba imha uzmanını çağırdı. Bomba imha uzmanının yaptığı inceleme sonunda, çantada plastik pencere doğramalarını açan demir çubuk, pense ve tornavida olduğunu belirlendi.
Emniyete götürülen Kemal Kartal ve kaçan şahsın hırsızlık amacıyla camiye geldikleri, 2 Temmuz Sivas olaylarıyla ilgili sözleri de cemaati camiden uzaklaştırmak için söyledikleri öğrenildi. Yapılan incelemede Kemal Kartal’ın çok sayıda hırsızlık olayından sabıkalı olduğu bildirildi.
Bu arada, cami cemaati, Kemal Kartal’ın yakalanmasını büyük bir heyecan içerisinde anlatırken, Kartal’ı terörist zannettiklerini söylediler. Cami imamı Mehmet Avcı ise şahısların yanına geldiklerini belirterek, "Şahıslar yanımıza gelerek 2 Temmuz günü camilere bombalı saldırı yapacaklarını söylediler. Bende 11 yıldır böyle bir şeyin olmadığını ve buna inanmayacağımı söyledim. Daha sonra gittiler. İkindi vakti abdest alıp camiye girdiğimde halıların çiğnendiğini fark ettim. Dışarı çıktığımda şahıslar geliyordu. Cemaate şahısların yakalamasını söylerken polise de durumu bildirdim. Daha sonra bir kişi yakalandı" diye konuştu.
Polisin kaçan şahsın yakalanmasına çalıştığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
SİVAs - İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 01:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?