6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri müftüsü göreve başladı

SUŞEHRİ MÜFTÜSÜ CİVRİZ GÖREVİNE BAŞLADI

Sivas'ın Suşehri İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi'nin Ulaş ilçesine müftü olarak atanmasının ardından boşalan ilçe müftülüğü makamına Bolu'nun Gerede İlçesi Vaizi Bekir Civriz atandı. Müftü Civriz, mesai arkadaşlarıyla tanışmasının ardından göreve başladı.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 1951 yılında gözlerini dünyaya açan Müftü Civriz, ilk ve orta öğretimini Tosya'da tamamladı.

Yüksek Lisansını Kayseri'de tamamlayan Civriz, Sinop'un Boyabat ilçesinde İmam-Hatip Lisesi'nde öğretmen ve idareci olarak göreve başladı. Buradaki 10 yıllık görevin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan Civriz, ilk müftülüğünü Ankara'nın Ayaş ilçesinde yaptı. Daha sonra Müftü Civriz, 2000 yılında Bolu'nun Gerede ilçesinde vaiz olarak göreve devam etti. 2003-2007 yılları arasında Almanya'da kalan Civriz, daha sonra tekrar Bolu Gerede'deki görevine devam etti. 2010 yılı müftü atamalarında ise tayini Sivas'ın Suşehri ilçesine çıktı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Müftü Civriz'in ilk mesai gününde ilk ziyaretçileri ilçede görev yapan Cihan Haber Ajansı Muhabiri Metin Yüksel, Doğan Haber Ajansı ve Suşehri Yöre Gazetesi Temsilcisi Hüseyin Çiçek ile Suşehri Vadi Haber Gazetesi Muhabiri Hüseyin Bıçakçı oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 12:28:04
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 14:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?