6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri müftüsü veda etti

SUŞEHRİ MÜFTÜSÜ VEDA ETTİ

Sivas'ın Suşehri ilçesinde İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi Suşehri'ne veda etti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca atama döneminde Suşehri İlçe Müftülüğü görevini 2 yıldır sürdüren Suşehri İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi, Sivas'ın Ulaş ilçe Müftülüğü görevine atandı.

Suşehri Hz. Ebubekir Camisi Konferans Salonu'nda, Suşehri merkez ve köylerindeki din görevlilerine veda konuşması yapan Müftü Tanrıverdi, "28 yıldır din görevlisi olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev aldım. 1995 yılında geldiğim Sivas merkez ve Suşehri ilçesinde de iki yıldır ilçe müftüsü olarak görev yaptım. Mecburi hizmetimizin dolmasından dolayı Sivas'ın Ulaş İlçe Müftülüğü'ne tayinimiz çıktı. Şehir kültürünü almış asil insanların olduğu Cenabı Hakkın güldüğü bir yer olan havası, suyu, kültürü, giyimi, halk oyunları ile değişik bir kültüre sahip Karadeniz'den, Erzurum'dan ve Sivas'tan kültür örnekleri almış şirin Suşehri'nde çok güzel günlerimiz oldu. Suşehri'nde cami içi ve cami dışı birçok hizmetlerimizi din görevlisi arkadaşlarımızda birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. İnsan kaynaklı işler yaptığımızdan dolayı diyanet işlerindeki kanuni değişikliklerin bizlere sağladığı yenilikleri 30 yıldır bekliyorduk. Bu güzelliklere sahip çıkmalıyız. Toplumu dini konularda aydınlatmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Suşehri halkına ve din görevlisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe müftüsü Hayrettin Tanrıverdi'nin veda konuşmasının ardından Suşehri'nde görev yapan din yetlkilileri adına ilçe müftüsüne teşekkür plaketi verildi.

SUŞEHRİ MÜFTÜSÜ VEDA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 18:25:02
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 18:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?