6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'nde eğitim zili çaldı

SUŞEHRİ'NDE EĞİTİM ZİLİ ÇALDI

Sivas'ın Suşehri ilçesine 2010-2011 eğitim öğretim yılının startı verildi.

Suşehri hükümet konağı önünde başlayan törende Suşehri Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler Atatürk büstüne çelenklerini sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde kutlama programı gerçekleştirildi.

Programa Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri Kaymakamlığı adına vekaleten Yazı İşleri Müdürü Ahmet Öğretici ve okul müdürleri katıldı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu önündeki törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet İlköğretim Okul Müdürü Yalçın Akyol yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler ise yaptığı konuşmada, "Heyecanın doruğa çıktığı bu mutlu günde okula başlayan öğrencilerimizi kutluyorum. Okuyan toplum medeniyette en yüksek seviyede olan toplumdur. Yaşadığımız bilgi çağında en verimli şekilde eğitim almanın yolunu takip edeceğiz Suşehri eğitimde çok başarılı sonuçlara imza atmıştır. Öğretmenlerimizin önderliğinde onları iyi dinleyip kitaplarla en iyi şekilde arkadaş olup bilgimizi yüceltmeliyiz. Bilgi her zaman önderimiz olacaktır. Bu doğrultuda biz öğretmenlere ve velilere büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımıza sevgi ve değer vermeliyiz ve onların her zaman maddi ve manevi yanlarında olmalıyız" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise yaptığı konuşmada, "Suşehri eğitimde büyük hedefleri olan bir ilçedir ve bu hedefler doğrultusunda basamak basamak ilerlemekteyiz. Bu eğitim çağındaki öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için biz ilçe idarecilerine ve hocalarımıza büyük görevler düşmektedir. Modernleşen ilçemizdeki çalışmalarımız doğrultusunda mevcut okullarımızın çevre düzenlemelerine elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. Yine okullarımızdaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yaklaşan kış öncesi bot yardımı yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Tören sonrası 2009-2010 eğitim öğretim yılında SBS ve LYS sınavlarında dereceye giren 6 öğrenciye küçük altın hediye edilirken öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, Belediye Başkanı Sedat Sel ve okul müdürleri verdiler. Ayrıca belediye Başkanı Sedat Sel öğrencilere kalem seti hediye etti.

SUŞEHRİ'NDE EĞİTİM ZİLİ ÇALDI
SUŞEHRİ'NDE EĞİTİM ZİLİ ÇALDI
SUŞEHRİ'NDE EĞİTİM ZİLİ ÇALDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 13:27:01
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 13:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?